Lamda Development για Ελληνικό: Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο… χθες
Έτοιμη να ξεκινήσει άμεσα την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό είναι η LAMDA Development, όπως υπογράμμισε ο CEO της εταιρείας Οδυσσέας Αθανασίου.
Ξεκαθαρίζοντας τις φήμες ότι η υπομονή των επενδυτών έχει εξαντληθεί, ο κ. Αθανασίου, σε συνέντευξή του στο Action24 τονίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι «είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο χθες. Έχουμε ξοδέψει και συνεχίζουμε να ξοδεύουμε πολλά εκατομμύρια σε μελέτες και αν θέλαμε να φύγουμε από το έργο, θα αποχωρούσαμε τον Νοέμβριο του 2016 (σ.σ. οπότε έληξε η αρχική προθεσμία με βάση τη σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2014)».
Μιλώντας για την επένδυση, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι είναι ένα έργο εμβληματικό που θα αναδείξει τη χώρα διεθνώς. Ένα έργο εθνικής εμβέλειας, εθνικού σκοπού στο οποίο μπορούν να μετάσχουν όλες οι εταιρείες της χώρας, πχ. κατασκευαστικές, τσιμέντων, ενέργειας, υποδομών κλπ., όπως είπε.
Τονίζοντας την αξία του έργου, μεταξύ άλλων είπε ότι οι αξίες των περιουσιών των κατοίκων των όμορων δήμων θα αυξηθούν θεαματικά, καθώς θα βρίσκονται δίπλα στο μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στον κόσμο και δίπλα σε ένα από τα πιο σύγχρονα σε υποδομές και περιβαλλοντική ευαισθησία, έργα διεθνώς
Όπως τόνισε, το επενδυτικό σχήμα τάσσεται …φανατικά υπέρ της νομιμότητας, ιδιαίτερα όσον αφορά το αρχαιολογικό κομμάτι. «Υπάρχει ένα μνημόνιο που έχει υπογραφεί μεταξύ των επενδυτών και της ελληνικής Πολιτείας με το υπουργείο Πολιτισμού και προβλέπει τη μόνιμη, καθημερινή παρουσία αρχαιολόγων στην έκταση κατά τη διάρκεια των εργασιών, αλλά και τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού Μουσείο, που θα αναδεικνύει τα αρχαία της επένδυσης», σημείωσε.
Ο κ. Αθανασίου, μιλώντας για τις καθυστερήσεις που συναντά το έργο, σχολίασε πως κάθε μέρα που περνάει καθυστερεί τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη που θα φέρει 1 εκατ. τουρίστες υψηλού επιπέδου τον χρόνο και νέο πλούτο.
«Τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν προχώρησε η σύμβαση, πήραμε 1500 βιογραφικά μέσα σε δύο μέρες. Η επένδυση έχει μεγάλη ποικιλομορφία και οι θέσεις εργασίας καλύπτουν όλο το φάσμα των κλάδων από μεγάλες τσιμεντοβιομηχανίες αλλά πολύ περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Υπολογίζουμε ότι θα υπάρξουν 10.000 προσλήψεις με την έναρξη της επένδυσης φθάνοντας τις 70.000 όσο θα προχωρούν οι επενδύσεις σε βάθος 20ετίας».
Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με το ύψος των κτιρίων, ο CEO της εταιρείας ανέφερε ότι με βάση το νόμο του Ελληνικού, υπήρχε η δυνατότητα απεριόριστου αριθμού ψηλών κτιρίων, απεριόριστου ύψους. "Εμείς επιλέξαμε να κατασκευάσουμε έξι", είπε.
«Η σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι ταυτισμένη με ψηλά κτίρια τοπόσημα από τη Μαδρίτη ως το Μιλάνο, από το Λονδίνο έως το Παρίσι. Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία δεν έχουν σεβαστεί την πολιτιστική τους κληρονομία;», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας: «Κάθε ψηλό κτίριο ισοδυναμεί με 15 εξαώροφες πολυκατοικίες. Φαντάζεστε πόσο ελεύθερο χώρο αφήνει αυτό για δημιουργία χώρων πρασίνου και απρόσκοπτης θέας;».
Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda έκανε λόγο για εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης, μέσα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, απλά «χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».