DEV CATEGORY

Σπουδές στη Φαρμακευτική: Πορεία προς μια καριέρα στην Υγεία

Σπουδές στη Φαρμακευτική: Πορεία προς μια καριέρα στην Υγεία

Η επιστήμη της φαρμακευτικής αν και γεννήθηκε στην αρχαιότητα, εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται διαρκώς. Το επάγγελμα του Φαρμακοποιού έχει γνωρίσει σημαντικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια, οι οποίες δεν περιορίζονται πλέον μόνο στο παραδοσιακό ρόλο του φαρμακοποιού, έχουν αποκτήσει νέες αρμοδιότητες και επαγγελματικές δυνατότητες.

Η επιστήμη της φαρμακευτικής αν και γεννήθηκε στην αρχαιότητα, εξακολουθεί να Παύουν να είναι «φαρμακοποιοί του πάγκου» και βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό για την προαγωγή της υγείας των ασθενών τους. Οι τομείς απασχόλησης ενός Φαρμακοποιού έχουν διευρυνθεί σε επιστημονικά πεδία όπως η Φαρμακοεπαγρύπνηση, Διαχείριση Φαρμακευτικής Αγωγής (Medication Therapy Management), Κλινική Έρευνα κ.α. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι σπουδές στη φαρμακευτική προσελκύουν κάθε χρόνο μεγάλο ενδιαφέρον από πλήθος υποψηφίων τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πτυχιούχοι φαρμακοποιοί είναι πλέον πολυδύναμοι επιστήμονες, που διαθέτουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ασκήσουν την επιστήμη τους προς όφελος της κοινωνίας.

1722847709918-341889482-Picture2.jpg

Πτυχίο Φαρμακευτικής: Οφέλη

Το Integrated Master Φαρμακευτικής, MPharm που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δίνει ισορροπημένη έμφαση τόσο στις σύγχρονες εξελίξεις της φαρμακευτικής, όσο και στα παραδοσιακά φαρμακευτικά αντικείμενα, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του επιστημονικού πεδίου. Το Πρόγραμμα Σπουδών είναι δομημένο σε δύο πυλώνες: Στην παροχή άρτιας επιστημονικής κατάρτισης των φοιτητών αλλά και στην ανάπτυξη των εργαστηριακών δεξιοτήτων τους. Γι’ αυτόν τον λόγο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2.500 ώρες πρακτικής και εργαστηριακής άσκησης. Στόχος παραμένει πάντα, να εξασφαλίσει στους απόφοιτους του μια ευρεία επιλογή επαγγελματικών δυνατοτήτων, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Σε αυτές τις δυνατότητες περιλαμβάνονται οι εξής: Να λειτουργήσουν το δικό τους, ιδιόκτητο φαρμακείο, να εργαστούν στη βιομηχανία φαρμάκων στους τομείς παραγωγής, ελέγχου ποιότητας, στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, στη φαρμακευτική διοίκηση, σε εμπορικά εργαστήρια, έρευνας και εκπαίδευσης, στη βιομηχανία τροφίμων ή βιοτεχνολογίας και σε εταιρείες παραγωγής και εμπορίας συμπληρωμάτων διατροφής, υγειονομικού υλικού και ιατρικών συσκευών.

Η επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών Φαρμακευτικής του EUC

Οι απόφοιτοι της Φαρμακευτικής, MPharm κατοχυρώνουν το δικαίωμα λήψης άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματος του Φαρμακοποιού στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκτώντας ουσιαστικά απεριόριστες ευκαιρίες. Οι σπουδές στη Φαρμακευτική εξασφαλίζουν στους απόφοιτους πρόσβαση σε μια αγορά εργασίας με μηδενικά ποσοστά ανεργίας στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Το επάγγελμα του Φαρμακοποιού ασκείται σε ένα δυναμικό και απαιτητικό περιβάλλον με συνεχή εξέλιξη και επιστημονικό υπόβαθρο, προσφέροντας υψηλό βαθμό ικανοποίησης τόσο από τις συνθήκες εργασίας όσο και τις οικονομικές απολαβές.

1722847785358-663320272-Picture3.jpg

Η Φαρμακευτική απαιτεί αφοσίωση, προσήλωση, επιμονή και διάθεση συνεργασίας με κάθε ασθενή, ανά πάσα στιγμή. Αυτές τις ιδιότητες καλλιεργεί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, προσφέροντας σε κάθε νέο άνθρωπο την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τους στόχους και τα όνειρά τους. Η καριέρα στη Φαρμακευτική απαιτεί διαρκή δίψα για γνώση κι αυτό είναι που διδάσκει, σε κάθε φοιτητή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη δέσμη σπουδών στους τομείς της Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής, Επιστημών Υγείας και Επιστημών Ζωής στην Κύπρο με 24 προγράμματα σπουδών – 11 από αυτά κατά αποκλειστικότητα. Με γνώμονα αυτά τα χαρακτηριστικά, λοιπόν, το πενταετές ελληνόφωνο πρόγραμμα σπουδών της Φαρμακευτικής (MPharm, Integrated Master), είναι ένα σύγχρονο και ισορροπημένο πρόγραμμα σπουδών, υποστηριζόμενο από άριστα καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό και υπερσύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια.

1722847809176-193953463-Picture4.jpg

#ProudtobeEUC

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/el/ ή επικοινωνήστε μαζί τους στο info@euc.ac.cy και στο 00357 22713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου: 7 Οκτωβρίου 2024