ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μία ελληνική πίτσα στο διάσημο 50 Top Pizza Europe 2024

Μία ελληνική πίτσα στο διάσημο 50 Top Pizza Europe 2024

Ο κορυφαίος Έλληνας pizzaiolo Νίκος Σωτηρόπουλος και η πίτσα του Odori κέρδισαν για δεύτερη συνεχή χρονιά μία θέση στον prestigious διεθνή οδηγό 50 Top Pizza Europa 2024.

Μόλις ανακοινώθηκαν οι νικητές του 50 Top Pizza Europa 2024 και ο εξαιρετικός pizzaiolo Νίκος Σωτηρόπουλος, ο οποίος από το καλοκαίρι του 2022 δημιουργεί τις κορυφαίες πίτσες του στο πολυβραβευμένο Odori της Σκουλενίου, κέρδισε την 25η θέση ανάμεσα στις 50 καλύτερες πίτσες της Ευρώπης.

IMG_9690.jpeg

Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, Νίκος Σωτηρόπουλος, Θανάσης Τσουνάκας

Πέρσι ο ταλαντούχος pizzaiolo και το Odori είχαν καταλάβει την 28η θέση και ήταν η πρώτη φορά που Έλληνας βρέθηκε στη "Βίβλο" της πίτσας, αλλά φέτος ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά. Ο Νίκος Σωτηρόπουλος μαζί με το Μανώλη Λυκιαρδόπουλο και το Θανάση Τσουνάκα, δύο εκ των ιδιοκτητών του Odori, ταξίδεψαν ως τη Μαδρίτη και ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο στη μεγάλη γιορτή της πίτσας που διοργανώθηκε χθες το απόγευμα.

1715680900431-411557351-IMG_0944.jpeg

Νίκος Σωτηρόπουλος

Οι επιθεωρητές του 50 Top Pizza επισκέπτονται πάντα μυστικά τα εστιατόρια και κανείς δεν τους καταλαβαίνει, αφού έρχονται, δοκιμάζουν, πληρώνουν και φεύγουν. «Ειλικρινά δεν το καταλάβαμε καθόλου, δεν μπορώ να υποθέσω πότε ήρθαν, ακόμη και αν πήραν φωτογραφίες, αυτό δεν σε βάζει σε υποψία, όλοι πια φωτογραφίζουμε το φαγητό μας», μας είπε με μεγάλη χαρά στο τηλέφωνο ο Νίκος Σωτηρόπουλος, ο οποίος με τις υπέροχες πίτσες του κατόρθωσε να βάλει για πρώτη φορά τη χώρα μας στο ραντάρ του διεθνούς οδηγού την περσινή χρονιά και φέτος να βρεθεί τρεις θέσεις υψηλότερα με το εξαιρετικά δημοφιλές Odori να κερδίζει μία ακόμη σημαντική βράβευση για το wall of fame του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ