ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το κερκυραϊκό Πάσχα Κασσελάκη – Η ακρίβεια στο επίκεντρο από εβδομάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Το κερκυραϊκό Πάσχα Κασσελάκη – Η ακρίβεια στο επίκεντρο από εβδομάδα
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης INTIME NEWS

Στην Κέρκυρα βρίσκεται από το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης ο Στέφανος Κασσελάκης όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς και κατοίκους σήμερα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα επισκεφθεί το Ναυτικό Σταθμό και τη Δευτέρα τους Παξούς.

Ειδικότερα, χθες βράδυ θα συναντούσε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ανουντσιάτα, ενώ στη συνέχεια θα παρακολουθούσε την πρόβα της Φιλαρμονικής Εταιρείας και θα ακολουθούσε περίπατος στα σοκάκια της παλιάς πόλης.

Σήμερα θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή, στην έδρα της περιφέρειας και στη συνέχεια με τον δήμαρχο της πόλης της Κέρκυρας, καθώς και με τους δημάρχους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας στο δημαρχείο Σαν Τζάκομο.

Στις 14.00 θα επισκεφθεί το Αχίλλειο και στις 22:00 θα παρακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου της Μητρόπολης.

Στις 09.00 του Μεγάλου Σαββάτου θα βρεθεί στην περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Σπυρίδωνα και στις 11.00 θα πάρει μέρος στο έθιμο των «Μπότηδων» από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει.

Ο κ. Κασσελάκης θα κάνει Ανάσταση στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, παρακολουθώντας την πομπή και την τελετή στην Κεντρική Πλατεία.

Ο κ. Κασσελάκης, όπως πληροφορείται το CNN Greece, θα περιοδεύσει και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου- Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα, Ιωάννινα- την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ επόμενος σταθμός στις ανά τη χώρα περιοδείες του θα είναι η Θεσσαλία.

Στο μεταξύ, στη μάχη κατά της ακρίβειας θα ρίξει το βάρος του ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά το Πάσχα, εξειδικεύοντας ένα προς ένα τα «κοστολογημένα», όπως τα χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου, μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρόταση νόμου η οποία κατατέθηκε την Πρωτομαγιά.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσκεψη Κασσελάκη στη Βαρβάκειο Αγορά το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης.

Σε συνομιλίες με τους καταστηματάρχες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τους επισήμανε την πρόταση δέκα σημείων του κόμματός του για τη μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου στα Καύσιμα, αλλά και για «φρένο» στην αισχροκέρδεια.

Χαρακτηριστικός ήταν κι ο διάλογος που ακολούθησε όταν έμπορος είπε στον κ. Κασσελάκη: «Πρέπει να είμαστε απατεώνες για να επιβιώσουμε»;

«Έτσι είναι. Αυτό που με στενοχωρεί καμιά φορά είναι πως χρησιμοποιούμε τη λέξη “φιλότιμο”. Έχω δει πολύ φιλότιμο από πολλούς σε όλη τη χώρα, σε νοσηλευτές, σε διασώστες, σε πυροσβέστες. Σε ανθρώπους που σπάνια ακούνε ευχαριστώ και δεν αμείβονται όσο θα έπρεπε. Και ταυτόχρονα έχουμε και μια άλλη έκφραση στην Ελλάδα που λέει “με το σταυρό στο χέρι”. Πρέπει να μπει αυτή η χώρα σε τάξη».

Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον μελετούν και στην αξιωματική αντιπολίτευση τα στατιστικά της επιστολικής ψήφου, σύμφωνα με τα οποία οι χώρες που κατέγραψαν το μεγαλύτερο αριθμό εγγραφών ήταν η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πολύ πιθανό αυτές οι χώρες- με εξαίρεση τις ΗΠΑ όπου ήδη βρέθηκε ο κ. Κασσελάκης- να αποτελέσουν προεκλογικούς σταθμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ