ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία: Οι δημόσιες δαπάνες δύο μονάδες κάτω από μέσο όρο της ΕΕ

Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία: Οι δημόσιες δαπάνες δύο μονάδες κάτω από μέσο όρο της ΕΕ
INTIME NEWS

Τα στοιχεία της Eurostat για την υγεία του 2022 χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή και την αντιπαράθεση που προκλήθηκε από πρωινές δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με αυτά, όπως αποτυπώνονται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι δημόσιες δαπάνες της Ελλάδας για την υγεία ήταν δύο ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ποσοστό των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης που διοχετεύει η ελληνική κυβέρνηση στην υγεία την κατατάσσει μόλις στη 18η θέση, στο σύνολο των 22 χωρών.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δήθεν κόπτεται για τη δημόσια υγεία, είναι αυτή που απένταξε έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης που είχαν να κάνουν με τις απαραίτητες υποδομές για την υγειονομική φροντίδα των νησιών της χώρας, όπως την αγορά ελικοπτέρων για αεροδιακομιδές», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα βάλει άμεσα τέλος στον εφιάλτη. Δεν θα επιτρέψουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να παίζει τις ζωές των πολιτών στα ζάρια», τονίζουν στην Κουμουνδούρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ