ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ποδοσφαιριστής για φιλανθρωπικό σκοπό ο Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλία: Ποδοσφαιριστής για φιλανθρωπικό σκοπό ο Εμανουέλ Μακρόν

O Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν 

Benoit Tessier/Pool via AP

Τις αθλητικές του ικανότητες έδειξε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καθώς το Παρίσι προετοιμάζεται για τη διεξαγωγή των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Μακρόν, γνωστός οπαδός του ποδοσφαίρου, φόρεσε μια φανέλα για έναν φιλανθρωπικό αγώνα μαζί με ποδοσφαιρικούς θρύλους και διάσημους παίκτες σε ένα κλαμπ στην Ιβελίν την Τετάρτη (24/4), δυτικά του Παρισιού.

Στην εκδήλωση, η οποία συγκεντρώνει χρήματα για ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για την υγεία των παιδιών, του οποίου προεδρεύει η πρώτη κυρία Μπριζίτ Μακρόν, συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι πρώην νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Λοράν Μπλανκ και Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Από τότε που εξελέγη το 2017, ο 46χρονος έχει αδράξει πολλαπλές ευκαιρίες για να επιδείξει τις αθλητικές του ικανότητες - και τη σωματική του διάπλαση - σε αυτό που οι παρατηρητές θεωρούν ως έναν φιλικό προς τις φωτογραφίες τρόπο για να διαμορφώσει μια δυναμική εικόνα ως ο νεότερος πρόεδρος της σύγχρονης Γαλλίας.

O Γάλλος πρόεδρος μπήκε στο γήπεδο ως μέσος, παίζοντας μαζί με τους πρωταθλητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 και ποδοσφαιρικά είδωλα όπως ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και ο Εντέν Χάζαρντ. Στον αγώνα συμμετείχαν και άλλες αξιόλογες προσωπικότητες, όπως ο μαχητής ΜΜΑ Σιρίλ Γκανέ και ο πρώην τερματοφύλακας της Γερμανίας Γενς Λέμαν.

Για την ιστορία το τελικό σκορ ήταν 5- 3 στα πέναλτι ένα από τα οποία έβαλε ο Γάλλος πρόεδρος που φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 3.

O Μακρόν έχει συμμετάσχει και στο παρελθόν σε φιλανθρωπικό αγώνα, κυρίως σκοράροντας από το σημείο του πέναλτι σε ένα παιχνίδι κατά των εργαζομένων στην υγειονομική περίθαλψη πριν από τρία χρόνια.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε επίσης να κάνει μια βουτιά στα πρόσφατα αναζωογονημένα γλυκά νερά του Σηκουάνα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για ολυμπιακούς αγώνες αρκετές ημέρες κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ