ΕΛΛΑΔΑ

Αρναούτογλου: Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα - Υποχωρεί η σκόνη, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Αρναούτογλου: Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα - Υποχωρεί η σκόνη, ανεβαίνει η θερμοκρασία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Μετά την σταδιακή υποχώρηση από το απόγευμα της Τετάρτης 24 Απριλίου, της αφρικανικής σκόνης που έχει προκαλέσει ασφυκτική ατμόσφαιρα σχεδόν στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, το σκηνικό του καιρού αλλάζει και πάλι.

Έτσι την αφρικανική σκόνη αναμένεται να διαδεχθούν οι βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας με την θερμοκρασία να παραμένει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Όμως το μεγάλο ερώτημα των πολιτών είναι το τι καιρό θα κάνει την Μεγάλη Εβδομάδα και κυρίως ανήμερα του Πάσχα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου από την προσεχή Κυριακή αλλά και τις περισσότερες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ο καιρός θα είναι καλός στις περισσοτερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές μπορες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας.

Σε ότι αφορά την θερμοκρασια τα μεσημέρια θα παραμείνει σε αρκετά φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα μαζί με σχετική ψύχρα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου, θα επικρατήσουν βοριάδες που μόνο στο Αιγαίο θα αγγίζουν τα 5-7 και πιθανόν στις Κυκλάδες τοπικά τα 8 μποφόρ.

Για την Κυριακή του Πάσχα όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος ο καιρός παραμένει αινιγματικός και είναι ακόμη άγνωστο αν θα εκδηλωθούν φαινόμενα.

Πάντως ο καιρός θερμοκρασιακά προβλέπεται να θυμίζει άνοιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ