Ελληνικό εστιατόριο μέσα στα καλύτερα του 2017
Κορεάτικο μπάρμπεκιου στο Λονδίνο, δανέζικη κουζίνα στη Νέα Υόρκη και μεσογειακά πιάτα στην Αθήνα μοιράζονται ένα κοινό: βρίσκονται στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως για το 2017.
Το CNN και ο Chris Dwyer, παρουσιάζουν τα πιο πολυζητημένα εστιατόρια του κόσμου και παρακινούν τους καλοφαγάδες να τα επισκεφτούν σε κάθε ευκαιρία. Βραβευμένοι σεφ, αστέρια Michelin, φανταστική ατμόσφαιρα και τα καλύτερα υλικά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που κάνουν κάθε εστιατόριο ξεχωριστό.
Αυτή είναι η λίστα με τα 10+1 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου:
Jinjuu Mayfair, Λονδίνο
Τα κορεάτικα πιάτα συνεχίζουν το ταξίδι τους στον κόσμο αλλά και την Ευρώπη με τον σεφ Τζούντο Λο να έχει κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα και στο Λονδίνο.
Το εστιατόριο βρίσκεται στην Albermarle Street και υπόσχεται μια διασκεδαστική και σύγχρονη εκδοχή των παραδοσιακών πιάτων της Ασίας. Φρέσκα θαλασσινά και μαριναρισμένα εκλεκτά κρέατα είναι τα πιο γνωστά του πιάτα. Όπως ήταν αναμενόμενο, η σειρά των κορεάτικων κοκτέιλ είναι μια από τις καλύτερες και ξεχωριστές επιλογές, ενώ μερικές από τις καλύτερες μπίρες της χώρας αναμένουν να δροσίσουν τους πελάτες του.
The Spanish Butcher, Γλασκώβη, Σκωτία
Ιδιοκτήτες του τα αδέλφια Τζέιμς και Λουίζ Ρουσκ είναι πολυβραβευμένοι στο χώρο τους, έχοντας μάλιστα πάνω από 1.000 κρατήσεις στα εγκαίνια του εστιατορίου τους που φέρει το στυλ της Νέας Υόρκης. Προσφέρει υψηλής ποιότητας ισπανικά κρέατα τα οποία και προτείνονται μαζί με τα θαλασσινά σχάρας.
Kimpton Seafire, Γκραντ Κέιμαν, Καραϊβική
Στο εστιατόριο και σπα Kimpton Seafire στο νησί Γκραντ Κέιμαν της Καραϊβικής υπάρχει ένας χώρος όπου όλες οι αισθήσεις είναι πιο έντονες και κυρίως η γεύση, με 15 μικρά πιάτα να δημιουργούνται μπροστά στον πελάτη. Προτείνονται τάπας και θαλασσινά, με χειροποίητα κοκτέιλ για το τέλος.
IGNIV, Ελβετία
Το πολυτελές ξενοδοχείο στην Ελβετία παρέχει και το καλύτερο εστιατόριο της χώρας με γκουρμέ και γαστρονομικά πιάτα για όλη την οικογένεια. Τις δημιουργίες υπογράφει ο σεφ Αντρέας Καμινάδα, ο οποίος έχει στην πλάτη του τρία αστέρια Michelin.
Cocina de Autor, Μεξικό
Το Cocina de Autor ηγείται ο σεφ Σίντνεϋ Σουτ, βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin και ο πιο γνωστός δημιουργός στην Ολλανδία. Το κατάστημά του μόλις άνοιξε και το μενού του υπόσχεται διακριτική κουζίνα και έντονες γεύσεις.
Hilma, Στοκχόλμη, Σουηδία
Ένας ξενώνας μπορεί να φαίνεται ένα ασυνήθιστο μέρος για ένα εστιατόριο, αλλά σε μια περιοχή της Στοκχόλμης, γνωστή ως Silicon Valley, το Hilma έχει κερδίσει τους οπαδούς για την παγκόσμια πιάτα του που έχουν σκανδιναβικές πινελιές. Κάθε πιάτο κοστολογείται από 14 με 65 δολάρια.
12.000 Francs, Χονγκ Κονγκ
Στην περιοχή Σόχο υπάρχει ένα εστιατόριο που είναι εμπνευσμένο από την "γενναιοδωρία του Ναπολέοντα Βοναπάρτη" και το φαγητό του προσφέρεται σε όποιον μπορεί να διατηρήσει τα τρόφιμα για τα στρατεύματά του Ναπολέοντα ή τουλάχιστον έτσι λένε. Ο σεφ Κόνορ Μπιτς έχει παγκόσμιες επιρροές στα πιάτα του και το μενού είναι το ίδιο συναρπαστικό.
The Patio, Αθήνα
Το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Margi είναι στη λίστα των καλύτερων εστιατορίων του κόσμου, τις δημιουργίες του οποίου υπογράφει ο σεφ Παναγιώτης Γιακαλής, ο οποίος κάνει επιδρομές στις καλύτερες φάρμες προσφέροντας στους πελάτες του τα καλύτερα προϊόντα. Με το μενού του έχει θέσει νέα πρότυπα στην σύγχρονη ελληνική κουζίνα.
Attitude, Avani, Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη
Οι τακτικοί επισκέπτες της πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης ξέρουν ότι τα εστιατόρια με θέα έχουν μεγάλη ζήτηση. Το Attitude βρίσκεται στον 26ο ορόφο πάνω από τον ποταμό Chao Phraya. Σερβίρει μικρά πιάτα, όπως τραγανό χοιρινό με τραγανά κρεμμύδια, τσιπ πολέντα και γλυκόξινη σάλτσα μήλου. Εκτός από την θέα και τα πιάτα του, είναι γνωστό και για τα κοκτέιλ του.
Agern, Νέα Υόρκη
Για τους καλοφαγάδες ο Δανός επιχειρηματίας και μάγειρας Κλάους Μέγιερ είναι κάτι παραπάνω από "ήρωας" μετά το άνοιγμά του στην Νέα Υόρκη. Η πρώτη αμερικανική του επιχείρηση του, το Agern, άνοιξε πριν από λίγους και προσφέρει απλά, καθαρά, αλλά αξέχαστα πιάτα με ευδιάκριτες σκανδιναβικές ρίζες.
Crow, Μπαλί, Ινδονησία
Ο Ράιαν Κλιφ είναι έχει εκπαιδευτεί από τους πιο θρυλικούς σεφ και έχει ανοίξει το δικό του εστιατόριο στη Σιγκαπούρη. Το concept του εστιατορίου είναι να δημιουργεί πολλά υγιεινά πιάτα που θα προσφέρουν υγεία και ευεξία στους πελάτες του.
The best new restaurants for 2017
By Chris Dwyer, CNN