TECH

Επανέρχεται το Facebook και το Instagram

Επανέρχεται το Facebook και το Instagram

Τα logo του Instagram και του Facebook

UNSPLASH

Περισσότεροι από 670.000 χρήστες και χρήστριες του Facebook και του Instagram, βγήκαν εκτός των πλατφορμών το απόγευμα της Τρίτης (5/3), με το πρόβλημα σταδιακά να επιλύεται

Λίγο μετά τις 17:15 ορισμένοι και ορισμένες που ήταν συνδεδεμένοι σε υπολογιστή ξαφνικά «πετάχτηκαν» έξω από τους λογαριασμούς τους.

Την ίδια ώρα, σε κινητές συσκευές έπαψε να ανανεώνεται η αρχική σελίδα, αλλά και να αποστέλλονται τα μηνύματα στο Messenger.

Η ροή σταμάτησε να ανανεώνεται και στο Instagram.

«Γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα πρόσβασης στις υπηρεσίες μας. Εργαζόμαστε στην επίλυσή του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Meta, Άντι Στόουν, σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter).

Ο Downdetector κατέγραψε πάνω από 580.000 αναφορές χρηστών για το Facebook και έως 92.000 για το Instagram, ωστόσο ο ιστότοπος έδειχνε αξιοσημείωτη μείωση των αναφορών λιγότερο από μία ώρα μετά την έναρξη της διακοπής λειτουργίας.

«Είμαστε ενήμεροι για ένα πρόβλημα που επηρεάζει τη σύνδεση με το Facebook. Οι ομάδες των μηχανικών μας προσπαθούν εντατικά να επιλύσουν το πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε ο καλιφορνέζικος όμιλος στον ιστότοπό του, καταγράφοντας ενδεχόμενα προβλήματα.

Σχεδόν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία από τις πλατφόρμες του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp) κάθε μήνα.

Τρολάρει ο Μάσκ!

Στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), η διακοπή λειτουργίας του Meta προκάλεσε πολλά ειρωνικά σχόλια, κυρίως από την αντίπαλη εταιρία. «Αν διαβάζετε αυτό το μήνυμα, είναι γιατί οι διακομιστές μας λειτουργούν», αστειεύτηκε ο Έλον Μασκ, ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ