ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Θεαματική αύξηση των Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα μέχρι τον Αύγουστο του 2023

Θεαματική αύξηση των Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα μέχρι τον Αύγουστο του 2023
UNSPASH

Εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα το πρώτο οκτάμηνο του 2023 (Ιανουάριος - Αύγουστος 2023), σημειώνοντας θεαματική αύξηση της τάξης του 60% σε σχέση την ίδια περίοδο το 2022.

Ειδικότερα, φέτος κατέφθασαν στην Ελλάδα 612.000 Ισραηλινοί σε σχέση με πέρυσι που έφτασαν 455.000.

Τα επόμενα χρόνια εκτιμάται ότι θα υπάρξει περαιτέρω άνοδος του τουριστικού ρεύματος, όπως αναφέρει η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων και Συμβούλων του Ισραήλ, Τάλι Λοφέρ, λόγω των αεροπορικών συνδέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες.

Σημαντικό ρόλο έχει διαραματίσει και η στενή και χρόνια συνεργασία του εθνικού αερομεταφορέα του Ισραήλ, EL-AL με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό των 75 χρόνων του αερομεταφορέα από το Ισραήλ επισημάνθηκε πως η χώρα μας ανήκει στους τρεις πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς που επιλέγουν οι Ισραηλινοί.

Τι ελκύει τους Ισραηλινούς στην Ελλάδα;

Οι παραλίες, τα θέρετρα, οι άνθρωποι, το φαγητό, η φύση, η πεζοπορία, και ότι όλα είναι είναι σε πολύ κοντινή απόσταση αποτελούν ισχυρό πόλο έλξης για να επισκεφτεί κανείς την Ελλάδα.

Τα κυριότερα μέρη που επισκέπτονται είναι αρχικά η Αθήνα, το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος, η Κως, η Κέρκυρα, τα Χανιά, η Πρέβεζα, η Ζάκυνθος, η Κάρπαθος και η Σαντορίνη.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων των δυο λαών, η Τάλι Λόφερ εστίασε στις σχέσεις των τουριστικών πρακτόρων λέγοντας ότι η οργάνωση εκπαιδευτικών ταξιδιών και συναντήσεων B2B είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Η Πρέβεζα πόλος έλξης για ταξιδιώτες από το Ισραήλ

Η Πρέβεζα συμμετείχε τον Φεβρουάριο στην έκθεση του Ισραήλ ΙΜΤΜ, στο Τελ Αβίβ και είχε πραγματοποιήσει κορυφαίες συναντήσεις μέσω της εταιρείας της τουριστικού μάρκετινγκ CK Strategies, με τους leader της ισραηλινής αγοράς, Tour operators, Media και αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το πτητικό τους πρόγραμμα για το αεροδρόμιο του Ακτίου.

Σε αναφορές της η Τάλι Λόφερ δήλωσε πως η Ήπειρος είναι ανάμεσα στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Ισραηλινούς τουρίστες.

Επισήμανε επίσης πως υπάρχει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον και απο άλλες Ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες να ξεκινήσουν το πτητικό τους πρόγραμμα το 2024 στο αεροδρόμιο Πρέβεζας /Ακτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ