STYLE

Νέα Υόρκη: Πωλείται το σπίτι του Φρανκ Σινάτρα και της Μία Φάροου στο Μανχάταν

Νέα Υόρκη: Πωλείται το σπίτι του Φρανκ Σινάτρα και της Μία Φάροου στο Μανχάταν

Μόλις 19 χρονών η Μία Φάροου, ζευγάρι με τον 49χρονο Φρανκ Σινάτρα σε κρουαζιέρα λίγο πριν το γάμο τους.

AP Photo/J.Walter Green

Πωλητήριο ύψους 4.450.000 δολάρίων μπήκε στο εμβληματικό σπίτι του Φρανκ Σινάτρα στην 249 East 61st Street, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. 

Το ακίνητο με τα τέσσερα υπνοδωμάτια και τα τέσσερα μπάνια ανήκε στον Σινάτρα από το 1963 έως το 1969, στέγασε όμως και τον σύντομο έγγαμο βίο με την Μία Φάροου (1966 - 1968).

«Η αγορά αυτού του σπιτιού είναι μια ευκαιρία να αποκτήσετε ένα κομμάτι της ιστορίας σε μια εξαιρετική τοποθεσία. Ανάμεσα σε αρχιτεκτονικά σημαντικά townhouses και brownstones στην ιστορική περιοχή The Treadwell Farm Historic District, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης, τα καταστήματα της Madison Avenue και το Central Park», αναφέρει σε δήλωση του στο PEOPLE ο μεσίτης Tom Wexler.

Από το 1872

Tο σπίτι, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Upper East Side του Μανχάταν, χτίστηκε το 1872 και αναδιαμορφώθηκε το 1919 από τον διάσημο αρχιτέκτονα Frederick Sterner, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του μεσιτικού γραφείου Leslie J. Garfield.

Υπάρχουν συνολικά δέκα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων των υπνοδωματίων και λουτρών – οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού απεικονίζουν κλασικά στοιχεία σε όλο το σπίτι, όπως βιτρό παράθυρα και ξύλινα πατώματα.

Ένας πολυέλαιος και ένα τζάκι υπάρχουν επίσης μέσα στο σπίτι και αποτελούν μέρος της απύθμενης γοητείας του.

Το virtual staging του γραφείου Leslie J. Garfield.επιτρέπει στους υποψήφιους αγοραστές να δουν τι θα μπορούσε να επιτευχθεί όσον αφορά τη διαρρύθμιση του σπιτιού.

Το λαμπερό ζευγάρι

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κτηματομεσιτικού γραφείου, το πρώην σπίτι των Σινάτρα και Φάροου «βρίσκεται κοντά στην εντυπωσιακή γκάμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων της περιοχής. Τα πολυτελή καταστήματα, οι γκαλερί και οι μπουτίκ υψηλής ραπτικής της λεωφόρου Μάντισον βρίσκονται κοντά. Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης και η Συλλογή Frick είναι κοντά, μαζί με πολλά εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης και γοητευτικά καφέ. Το κοντινό Central Park προσφέρει μια όαση πρασίνου και ευκαιριών αναψυχής».

Το λαμπερό ζευγάρι γνωρίστηκε στο κτίριο της 20th Century Fox το 1964. Εκείνη την εποχή, ο τραγουδιστής του «Stranger in the night» και του «New York- New York» ήταν σχεδόν 50 ετών και η ηθοποιός του «Μωρού της Ρόζμαρι» μόλις 20 ετών.

Ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου δύο χρόνια αργότερα σε ένα ξενοδοχείο του Λας Βέγκας το 1966. Ενώ ο γάμος τους διήρκεσε μόνο δύο χρόνια, παρέμειναν φίλοι μέχρι το θάνατό του το 1998.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ