ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η ηθοποιός Ροζ Άουλινγκ Έλις φωτογραφήθηκε με την πρώτη Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας

Η ηθοποιός Ροζ Άουλινγκ Έλις φωτογραφήθηκε με την πρώτη Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας
Η νέα συλλογή από Barbie Mattel

Η νεαρή ηθοποιός της δημοφιλούς σειράς EastEnders, Ροζ Άουλινγκ Έλις, φωτογραφήθηκε με την πρώτη κούκλα Barbie που φορά ακουστικά βαρηκοΐας.

Ο ηθοποιός εμφανίζεται στη νέα καμπάνια «Rose, Barbie and Friends», η οποία περιλαμβάνει μια σειρά που διευρύνει το φάσμα των πραγματικών ανθρώπων τους οποίους απεικονίζει η διάσημη κούκλα.

Η Άουλινγκ Έλις, η οποία είναι κωφή από τη γέννησή της, δήλωσε, σύμφωνα με το Sky News πώς σχεδίαζε ακουστικά βαρηκοΐας στις Barbie της όταν ήταν παιδί για να τις κάνει να της μοιάσουν.

«Είναι τόσο σημαντικό για τα παιδιά να μπορούν να βλέπουν τον εαυτό τους να εκπροσωπείται στα παιχνίδια με τα οποία παίζουν», είπε.

«Είμαι ενθουσιασμένη που η Mattel κυκλοφορεί περισσότερες κούκλες που ενθαρρύνουν τα παιδιά να γιορτάσουν και να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητά τους», σημείωσε.

Για να δημιουργήσει τη Barbie με ακουστικά, η εταιρεία ζήτησε τη βοήθεια μιας κορυφαίας ωτορινολαρυγγολόγου, της Τζεν Ρίτσαρντσον. Η Ρίτσαρντσον λέει ότι η εικόνα της κούκλας με το ροζ -ασορτί με τα ρούχα της- ακουστικό, θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

«Είμαι ενθουσιασμένη που οι νεαροί ασθενείς μου θα μπορούν να παίζουν με μια κούκλα που είναι σαν αυτούς», εξήγησε.

Και η Ρόζι Έγκλεστον, υπεύθυνη της φιλανθρωπικής οργάνωσης National Deaf Children's Society, είπε πως είναι χαρούμενοι με την κυκλοφορία της κούκλας.

«Θα δώσει σε όλα τα παιδιά μια πολύ μεγαλύτερη εκτίμηση της διαφορετικότητας των ανθρώπων γύρω τους και τα άτομα με κώφωση», είπε.

«Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να τους βοηθήσει να είναι περήφανοι για την κώφωσή τους, να γιορτάσουν φορώντας ακουστικά βαρηκοΐας και να έχουν νέες ευκαιρίες να μιλήσουν με τους φίλους τους για το πώς είναι πραγματικά να είσαι κωφός», τόνισε.

Στη νέα σειρά «Fashionista» υπάρχει και ένας Κεν με λεύκη, μια πολύ συνηθισμένη δερματοπάθεια.

3.jpg
Mattel

Αλλαγές έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και στο στερεοτυπικό σώμα της κούκλας.

Η νέα σειρά περιλαμβάνει γυναικείες φιγούρες με λιγότερο αδύνατα σώματα, ή μικρότερα στήθη και αντρικές φιγούρες λιγότερο γυμνασμένες.

Στόχος να εκπροσωπηθούν όλοι οι σωματότυποι.

Τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί Barbie σε καροτσάκι, αλλά και με προσθετικά μέλη. Το 2020 η εταιρεία δημιούργησε μια μαύρη κούκλα με λεύκη, η οποία ήταν κορυφαία στις πωλήσεις της για τη συγκεκριμένη χρονιά.

Το 2021, στις πρώτες πέντε σε πωλήσεις κούκλες ήταν μια επίσης μαύρη με άφρο μαλλιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ