ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eπτά εξωφρενικές εφευρέσεις για καλύτερη ζωή από τον θηλυκό Κύρο Γρανάζη

Eπτά εξωφρενικές εφευρέσεις για καλύτερη ζωή από τον θηλυκό Κύρο Γρανάζη

Το ότι η τεχνολογία έχει αλλάξει την καθημερινότητα των ανθρώπων για πάντα είναι ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο, σχεδόν όσο αδιαμφισβήτητο είναι ότι το χτένισμα του Nτόναλντ Τραμπ γράφει τη δική του ιστορία.

Παρά την ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων δεκαετιών, η καθημερινότητα εξακολουθεί να περιλαμβάνει χειρονακτικές εργασίες. Από το βούρτσισμα των δοντιών μας μέχρι το κόψιμο των λαχανικών για το βραδινό μας κάνουμε χρήση των λεπτεπίλεπτων, εκλεπτυσμένων χεριών μας που, εν έτει 2016, δεν προορίζονται για άλλη δουλειά πέρα από το να πληκτρολογούν και να σκρολάρουν τα smartphones.

Έχω καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να εντάξω την τεχνολογία στη ζωή μου, σε βαθμό που να μπορώ να προγραμματίζω όλες μου τις δουλειές χωρίς να κουνάω ούτε το μικρό μου δαχτυλάκι.
Ακολουθούν οι επτά καλύτερες εφευρέσεις μου, αληθινές και μη.

H μηχανή-ξυπνητήρι

Το πρωινό ξύπνημα μπορεί να χαρακτηριστεί στην καλύτερη των περιπτώσεων υποφερτό, στη χειρότερη, τραυματικό. Σε μια προσπάθεια να μειώσω την οδύνη του πρωινού ξυπνήματος, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα ξυπνητήρι που παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.

Ένα ξυπνητήρι που αντί να κάνει θόρυβο για να με ξυπνήσει, με ταράζει στα χαστούκια. Θα τρομάζεις και μόνο στην ιδέα του ύπνου, γνωρίζοντας τι θα επακολουθήσει. Θα ξυπνάς και πριν την ώρα σου όταν ξέρεις τι σε περιμένει αν παρακοιμηθείς. Είναι κάτι πραγματικά μαγικό. Η κατασκευή του; Απλή και θαυματουργή.

Συνέδεσα ένα μοτεράκι στο ξυπνητήρι μου, το ένωσα με ένα πλαστικό χέρι χρησιμοποιώντας μονωτική ταινία και τέλος τα βάσανα. Ξύπνησα πριν την ώρα μου!

Η μηχανή-οδοντόβουρτσα

Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον που να χαρακτηρίζει το βούρτσισμα των δοντιών του ως μια από τις αγαπημένες του στιγμές της ημέρας; Μάλλον όχι. Ο λόγος είναι ότι το να βουρτσίζεις τα δόντια σου είναι εξίσου συναρπαστικό με το να παρακολουθείς τη μπογιά να στεγνώνει ή ακόμα χειρότερα να παρακολουθείς τη στεγνή μπογιά.

Κόλλησα ένα πλαστικό χέρι σε ένα κράνος ποδηλάτου και το συνέδεσα με μια οδοντόβουρτσα. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αστραφτερά δόντια και ακόμη πιο πονεμένα ούλα.

Η μηχανή-πρωϊνό

Αφού έχεις βουρτσίσει λοιπόν τα δόντια σου, είναι ώρα για το πρωινό. Και ναι – περιέργως- αυτή είναι η σειρά που οφείλουμε να ακολουθούμε σύμφωνα με τους οδοντιάτρους.

Με σκοπό να αυτοματοποιήσω το πρωινό μου, προγραμμάτισα ένα χέρι να με σερβίρει και να με ταΐσει τα δημητριακά μου. Μπορεί να απέτυχε να με ταΐσει έστω και μια μπουκιά αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Μια δίαιτα την χρειάζομαι.

Η μηχανή-κόφτης

Το κόψιμο των λαχανικών είναι τόσο βαρετό όσο και επικίνδυνο. Σε μια απόπειρα να το κάνω πιο ευχάριστο και ασφαλές, σχεδίασα το τον πιο ξεκούραστο τρόπο να κόψεις λαχανικά. Περίπου.

Για την κατασκευή του αυτοσχέδιου “τεμαχιστή” χρησιμοποίησα ένα αλουμινένιο πλαίσιο, δυο κανονικά μαχαίρια κουζίνας και ίσως τη μεγαλύτερη επιφάνεια κοπής που έχει κυκλοφορήσει στην αγορά. Απίθανο.

Το φορητό ψυγείο

Ας αναλογιστούμε την εξέλιξη του τηλεφώνου. Μέσα σε μόλις δυο δεκαετίες έχει εξελιχθεί από σταθερό κατασκεύασμα σε φορητή συσκευή που “δίνει οξυγόνο” στους ανθρώπους του σήμερα εξ’ ου και η μόνιμη θέση του στη τσέπη μας.

Γιατί να μη συμβεί κάτι ανάλογο και με τα ψυγεία; Θέλω ένα ψυγείο που να μπορώ να κουβαλάω μαζί μου. Και όχι δε θα συμβιβαστώ με μια ψυκτική σακούλα, δε θα συμβιβαστώ με τίποτα λιγότερο από ένα κανονικό, παραδοσιακό ψυγείο-σακίδιο με μπαταρία και όλα τα απαραίτητα. Ένα δροσιστικό αναψυκτικό πρέπει να είναι πάντα στη διάθεση μας.

Το σπίτι-υποβρύχιο

Κατοικώ στη Σουηδία, πιο συγκεκριμένα κατοικώ στη Στοκχόλμη. Εδώ, για όποιον δεν το γνωρίζει, η στεγαστική κρίση είναι δεδομένη, σχεδόν όσο δεδομένο είναι ότι ο μονόκερως είναι το εθνικό ζώο της Σκωτίας.
Αδιαμφισβήτητα γεγονότα και τα δύο. Μέχρι πρότινος αντιμετώπιζα το πρόβλημα αποτελεσματικά με το να μένω σε βάρκα, αλλά οι διαθέσιμες προβλήτες είναι περιορισμένες και η ενοικίαση τους εξαιρετικά δαπανηρή.

Μια μακροχρόνια λύση στο πρόβλημα ενδεχομένως να είναι η αγορά ενός υποβρυχίου και η ακόλουθη ανακαίνιση του για να είναι κατοικήσιμο. Αν αναλογιστεί κανείς πως το 95% του υποβρύχιου χώρου παραμένει ανεξερεύνητο, ενώ το 100% του ανεκμετάλλευτο από τους ανθρώπους νομίζω πως είναι μεγάλη ευκαιρία.
Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας υπάρχει αρκετός χώρος για όλους.

Τουαλέτα με ηχομόνωση

Δεν διαφωνώ ότι αξίζει να μοιράζεσαι με τους ανθρώπους σου τα πάντα. Τα σοκολατάκια, τις αγκαλιές, τη συνδρομητική σου τηλεόραση κα. Θα προτιμούσα όμως να μην μοιράζομαι με άλλους τα ηχητικά εφέ των εντερικών μου ανησυχιών.

Η λεκάνη του σήμερα δεν βοηθάει τη προσπάθεια κάποιου να είναι διακριτικός. Και ο προσποιητός βήχας την επίμαχη στιγμή είναι κόλπο παλιό και ξεπερασμένο. Εφ΄ όσον ο Dr Dre έκανε την αρχή φτιάχνοντας ακουστικά που μπλοκάρουν τους εξωτερικούς ήχους γιατί να μην εφευρεθεί και η ηχομονωτική λεκάνη; Ακατανόητο.
Μην μου αγχώνεστε. Θα κάνω ό,τι μπορώ.

Η Simone Giertz ίσως επανέλθει με περισσότερες ιδέες αφού της πετύχει το make up.

Seven absurd inventions set to change the world forever by Simone Giertz

ΔΗΜΟΦΙΛΗ