ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«The Regime»: Κωμωδία ενάντια στην τυραννία - Γιατί πρέπει να τη δείτε

«The Regime»: Κωμωδία ενάντια στην τυραννία - Γιατί πρέπει να τη δείτε

Η αφίσα της νέας σειράς του HBO «The Regime».

photo/HBO

Αν δεν έχετε παρακολουθήσει τη νέα σειρά του HBO The Regime, θα πρέπει να το κάνετε άμεσα. Έχοντας κάνει πρεμιέρα νωρίτερα αυτό το μήνα και ολοκληρώνοντας τη σειρά 6 επεισοδίων στις 7 Απριλίου, αυτή η μίνι σειρά βρίσκεται ήδη δίπλα στο True Detective: Night Country και το 3 Body Problem, ως μία από τις καλύτερες σειρές του 2024 μέχρι στιγμής.

Το The Regime είναι μια ζοφερή κωμική πολιτική σάτιρα. Η Kate Winslet υποδύεται την καγκελάριο Helena Vernham, την αυταρχική ηγέτη μιας φανταστικής χώρας κάπου στη «Μέση Ευρώπη», την οποία κυβερνά επί επτά χρόνια.

Ζει σε ένα πολυτελές παλάτι που θυμίζει εκείνο του Grand Budapest Hotel, με όλα τα στολίδια και τα ροκοκό στοιχεία. Είναι πεπεισμένη ότι αρρωσταίνει, αλλά τελικά αποκαλύπτεται ότι είναι μία παρανοϊκή υποχόνδρια.

Οι δημιουργοί

Δημιουργήθηκε και γράφτηκε από τον Will Tracy (The Menu, Succession) και σκηνοθετήθηκε από την Jessica Hobbs (The Crown) και τον Stephen Frears (The Queen, Philomena) και υπάρχουν ορισμένες επιρροές, από τις οποίες το The Regime δεν μπορεί να ξεφύγει.

Είναι δελεαστικό να το χαρακτηρίσουμε ως διασταύρωση μεταξύ του Succession και του The Crown, λαμβάνοντας υπόψη ότι η δημιουργική ομάδα περιλαμβάνει αυτούς τους βετεράνους της σειράς, καθώς και το γεγονός ότι, όπως το Succession, το The Regime σατιρίζει τη δύναμη της φιλοδοξίας, της εξουσίας και της διαφθοράς.

Περαιτέρω προσθήκη στα καλά της σειράς είναι η παρουσία της Andrea Riseborough, η οποία πρωταγωνιστεί εδώ ως Agnes, η διευθύντρια του παλατιού και το δεξί χέρι του Vernham.

Η Βρετανίδα ηθοποιός εμφανίστηκε επίσης στην ένδοξη σάτιρα της σοβιετικής εποχής The Death of Stalin, με τη «σοβιετική αισθητική» να είναι εμφανής στην σκηνογραφία του The Regime.

Μία σειρά που αξίζει να δεις μόνο και μόνο για τους σεναριογράφους της και φυσικά για την θεά Kate Winslet.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ