ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Iron Reign: Ένα ισπανικό αστυνομικό δράμα σε στυλ «Νονού» χωρίς βάθος

Iron Reign: Ένα ισπανικό αστυνομικό δράμα σε στυλ «Νονού» χωρίς βάθος
Αφίσα της σειρά Iron Reign. photo: Netflix

Υπήρξαν πολλές ανάλογες σειρές στο είδος του αστυνομικού δράματος στις ιντερνετικές πλατφόρμες. Οι περισσότερες από αυτές είναι σχεδόν πανομοιότυπες, ενώ εκείνες που είναι καλύτερες παρουσιάζονται λίγο σαν τηλενουβέλες.

Το Iron Reign είναι μια σειρά οκτώ επεισοδίων, με κάθε επεισόδιο να έχει διάρκεια που κυμαίνεται από σαράντα λεπτά έως περισσότερο από μία ώρα. Πρόκειται για ένα οικογενειακό έπος που περιλαμβάνει τους Manchados, τους βασιλιάδες της μαφίας στην πόλη της Βαρκελώνης. Τα αδέρφια Joaquin και Roman Manchado ξεκίνησαν την επιχείρηση εισαγωγής και προμήθειας ναρκωτικών και επί του παρόντος, η οικογένειά τους τους βοηθά να διευθύνουν την αυτοκρατορία. Ο σκοπός τους είναι ο έλεγχος του λιμανιού της Βαρκελώνης, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο σημείο δραστηριότητας ναρκωτικών στην Ευρώπη, με πολλούς από τους αστυνομικούς να βρίσκονται στο payroll τους.

Η δυναμική της οικογένειας δεν είναι ξεκάθαρη και γίνεται κάπως υπερβολικά τραγική όσο προχωράει η σειρά. Ο βασιλιάς της μαφίας πέφτει σε κώμα, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια, σαν ακέφαλα ρομπότ, παλεύουν για τον έλεγχο της επιχείρησης. Όλοι τους προσπαθούν σκληρά να μάθουν ποιος ήταν πίσω από την απόπειρα κατά της ζωής του ενός εκ των δύο αδελφών, του Χοακίν, και έτσι ξεκινά το έπος της οικογένειας Manchado.

Θα θέλαμε μόνο οι συγγραφείς να είχαν διατηρήσει την ουσία και να είχαν δώσει μερικές πρωτότυπες υποπλοκές για να αποκτήσουν λίγο παραπάνω βαθος οι χαρακτήρες.

Το Iron Reign είναι μια σειρά που περιλαμβάνει πολλούς χαρακτήρες που έχουν να παίξουν ένα ρόλο στο μεγαλύτερο σχέδιο πραγμάτων της επιχείρησης. Ο διευθυντής κάστινγκ πρέπει να επαινεθεί που συγκέντρωσε μερικούς καλούς ηθοποιούς κάτω από την ίδια ομπρέλα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Ο Eduard Fernández ως Joaquin, ο Chino Darín ως Victor Julve, ο Jaime Lorente ως Nestor, η Natalia de Molina ως Rocio, ο Sergi López ως Roman, ο Enric Auquer ως Ricardo Manchado.

Το Iron Reign θα ήταν μία καλή σειρά, αν οι δημιουργοί δεν προσπαθούσαν σκληρά να μιμηθούν πολλές παρόμοιες ταινίες γκάνγκστερ και να τις μεταφράσουν σε μια σύγχρονη ιστορία οικογενειών της μαφίας. Αυτό προκάλεσε έλλειψη βάθους και την έκανε μία κάπως μέτρια σειρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ