ΜΟΔΑ

Fashion Fax: σε Κινέζους ο γαλλικός οίκος Lanvin & ένας αποχαιρετισμός στη Burberry

Fashion Fax: σε Κινέζους ο γαλλικός οίκος Lanvin & ένας αποχαιρετισμός στη Burberry

Η Kίνα αλλάζει το παιχνίδι της μόδας και επελαύνει στη γαλλική βιομηχανία του στιλ. Η κινεζική κοινοπραξία Fosun, ιδιοκτήτρια του γαλλικού ξενοδοχειακού ομίλου Club Med, αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών του οίκου μόδας Lanvin που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο όμιλοι.

Ο οίκος Lanvin, ο παλαιότερος εν ενεργεία γαλλικός οίκος μόδας, ανήκε κατά 75% στην επιχειρηματία Σάου Λαν Τσου-Γουάνγκ που έχει την έδρα της στην Ταϊβάν, και στον γερμανό επιχειρηματία Ραλφ Μπάτελ, οι οποίοι θα κρατήσουν μια μειοψηφική συμμετοχή στον Lanvin, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στη Γαλλία η Fosun είναι γνωστή ως ιδιοκτήτρια κατά 100% του Club Med, από το 2015. Στον χώρο της μόδας, η κοινοπραξία κατέχει το 25% της φίρμας Iro από τον Ιούνιο του 2016.

Για τη Fosun, η αγορά του Lanvin ενισχύει τις δραστηριότητές της στον χώρο της μόδας, που περιλαμβάνονται στο Fosun Fashion Group.

"Καθώς η Κίνα εξελίσσεται σε κύριο μοχλό ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς ειδών πολυτελείας, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Fosun μπορεί να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στον Lanvin με τους συνολικούς μας πόρους, τις ικανότητές μας και την τεχνογνωσία μας, ενώ είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην πολύ υψηλή θέση και την εξαιρετική ποιότητα των κολεξιόν του οίκου που κατασκευάζονται στη Γαλλία και στην Ιταλία", δήλωσε η Τζοάν Τσενγκ, εκτελεστική πρόεδρος του Fosun Fashion Group.

Ο κινεζικός όμιλος δεν αποκάλυψε οικονομικές λεπτομέρειες της εξαγοράς του Lanvin, αφότου επικράτησε του επενδυτικού ταμείου Mayhoola από το Κατάρ, ιδιοκτήτη του ιταλικού οίκου Valentino, που ενδιαφερόταν να αγοράσει τον γαλλικό οίκο.

Ο όμιλος θα επενδύσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ στην επιχειρηματική αυτή δραστηριότητα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή.

Η οικονομική κατάσταση του Lanvin δεν είναι γνωστή αλλά σύμφωνα με τα τελευταία ετήσια στοιχεία που κατατέθηκαν στην αρμόδια οικονομική αρχή του Παρισιού, στα τέλη Δεκεμβρίου 2016, ο οίκος μόδας είχε καθαρή ζημία 20,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο οίκος Lanvin ιδρύθηκε από την Ζαν Λανβέν το 1889. Είχε γίνει εκ νέου κερδοφόρος για πρώτη φορά έπειτα από 35 χρόνια το 2007. Προτείνει δημιουργίες για τη γυναίκα, την άνδρα και το παιδί και αξεσουάρ πολυτελείας που περιλαμβάνουν παπούτσια και δερμάτινα είδη.

Τελευταία υπόκλιση για τον Κρίστοφερ Μπέιλι με έναν αποχαιρετισμό

Ο Κρίστοφερ Μπέιλι ο οποίος αποχωρεί από τον Burberry αφιέρωσε την τελευταία του συλλογή στις εκστρατείες για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Ο Μπέιλι στον οποίο έχουν αποδοθεί εύσημα για τη μετατροπή του Burberry σε πανίσχυρο οίκο μόδας, ήταν ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος επικεφαλής εταιρείας στον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE 100 (UK100), όταν ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος το 2014.

"Η τελευταία μου συλλογή εδώ στον Burberry είναι αφιερωμένη και υποστηρίζει ορισμένες από τις καλύτερες και φωτεινότερες οργανώσεις που βοηθούν τη LGBTQ + νεολαία σε όλο τον κόσμο" τόνισε ο Κρίστοφερ Μπέιλι σε δήλωσή του.

"Δεν υπήρξε μέχρι τώρα πιο σημαντική στιγμή να ειπωθεί ότι στη διαφορετικότητά μας βρίσκεται η δύναμή μας και η δημιουργικότητά μας".