ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Ford σκοπεύει να διευρύνει τη γκάμα της Mustang

H Ford σκοπεύει να διευρύνει τη γκάμα της Mustang

H επωνυμία Mustang είναι ένα από τα βαριά χαρτιά της Ford, μιας και το pony car είναι εδώ και πολλές δεκαετίες ένα από τα πιο επιτυχημένα σπορ μοντέλα στον κόσμο.

Λογικά λοιπόν η εταιρεία θέλει να το εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο και το πρώτο βήμα ήταν η ηλεκτρική Mustang Mach-E. Από εκεί και πέρα θα υπάρχει μάλλον και συνέχεια, μιας και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Jim Farley, είναι πολύ πιθανό να διευρυνθεί η γκάμα με άλλες εκδόσεις αμαξώματος.

Με πρώτο και καλύτερο ένα σεντάν, αρκεί, όπως είπε ο Farley, να διατηρεί τις επιδόσεις αλλά και το χαρακτήρα του αρχέτυπου.

Οι φήμες πάντως για μια τετράθυρη Mustang χρονολογούνται από το 2018, ενώ το σκίτσο του Christopher Stevens που βλέπετε παρουσιάστηκε το 2022 και απεικονίζει ένα κομψό αλλά και συνάμα δυναμικό μοντέλο.

Αυτό που μάλλον αποκλείεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είναι η παρουσίαση μιας ηλεκτρικής Mustang κουπέ, ενώ από την άλλη μια plug-in υβριδική είναι πιθανή.

Επίσης ο Jim Farley επανέλαβε την τοποθέτηση της Ford να κρατήσει ζωντανό τον κλασικό V8, λέγοντας χαρακτηριστικά «όσο μας αφήνει ο Θεός και οι πολιτικοί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ