ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

O Δημήτρης Καββούρης μιλά στο CNN Greece για την MG και την αυτοκινητοβιομηχανία

O Δημήτρης Καββούρης μιλά στο CNN Greece για την MG και την αυτοκινητοβιομηχανία

Ο κ. Καββούρης με τον συντάκτη του CNN Greece Γ. Σκουφή

Ο κ. Δημήτρης Καββούρης είναι Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Chief Strategy Officer του Ομίλου Συγγελίδη, ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους στην αγορά του αυτοκινήτου στη χώρα μας με συνολικό μερίδιο άνω του 25% με τις Μάρκες που εκπροσωπεί, ενώ ταυτόχρονα είναι ο Γενικός Διευθυντής της MG και της MAZDA για την Ελληνική αγορά.

Ο κ. Καββούρης είναι ένα από τα πλέον πολύπειρα κορυφαία στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με την VW και την Audi, με τη Citroen, την DS Automobiles, την Opel και τη Μazda και πλέον είναι επικεφαλής της MG στη χώρα μας.

Της MG που έχει πίσω της, ως όνομα, μια ιστορία ενός αιώνα, εδώ και κάποια χρόνια ανήκει στον όμιλο της κινεζικής SAIC και τους τελευταίους μήνες δραστηριοποιείται και στη χώρα μας.

Ο κ. Καββούρης αναλύει την τρέχουσα κατάσταση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία που βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, καθώς κινείται προς την ηλεκτροκίνηση και μας δίνει μια εικόνα για τον τρόπο που λειτουργούν οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες και όχι μόνο.

Επίσης μας αναφέρει τις απόψεις του για τις ευρωπαϊκές εταιρείες και την προσέγγισή τους στον εξηλεκτρισμό, αλλά και για τα μέτρα που εξετάζουν μεμονωμένες χώρες, αλλά και η Ευρώπη γενικά σχετικά με τα Made in China ηλεκτρικά μοντέλα.

Στη συνέχεια της συζήτησης αναφέρεται στο καινούργιο μοντέλο της MG, το MG3, καθώς και στα πλάνα της εταιρείας για το μέλλον που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και το Cyberster. Ένα ηλεκτρικό ρόουντστερ με πολλούς ίππους και άμεση σχέση με το ένδοξο παρελθόν της μάρκας.