ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας στο CNN Greece: Προίκα για τις επόμενες γενιές το «Αιγίς» - Φέτος θα δώσουμε τεράστια μάχη

Εριφύλη Πετράκου Εριφύλη Πετράκου - CNN Greece

Για μια «τεράστια μάχη» προετοιμάζεται ο κρατικός μηχανισμός, καθώς η φετινή αντιπυρική περίοδος θα είναι πολύ δύσκολη, όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δέλφων.

«Πολύ μεγάλη προσοχή φέτος την αντιπυρική περίοδο. Πρόληψη, οργάνωση, συστράτευση όλων και πολιτών και της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των εθελοντών. Είναι τεράστια η μάχη που θα δώσουμε», σημείωσε.

Εξέφρασε τη χαρά του για το πρόγραμμα «Αιγίς», που πλέον βγαίνει σχεδόν στο σύνολό του σε διαγωνιστική διαδικασία και όπως είπε αποτελεί «προίκα» για τις επόμενες γενιές.

«Όταν μιλάμε για καναντέρ, για ελικόπτερα μεσαίου τύπου, για αμφίβια αεροσκάφη, για έργα, για drones, σένσορες, κάμερες, ραντάρ, μετεωρολογικούς σταθμούς, για 1100 πυροσβεστικά, για ψηφιοποίηση, τεχνητή νοημοσύνη, για εκπαίδευση, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί είναι προίκα για τις επόμενες γενιές, για την πολιτική προστασία», σημείωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ