ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Σύγχρονη Αριστερά» γίνεται το «Προοδευτική Συμμαχία»

ΣΥΡΙΖΑ: «Σύγχρονη Αριστερά» γίνεται το «Προοδευτική Συμμαχία»
Το λογότυπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στην Πάτρα θα δώσει την καταληκτική ομιλία της προεκλογικής περιόδου ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα μιλήσει, επίσης, κατά την τελευταία προεκλογική εβδομάδα σε Λάρισα (Δευτέρα), Θεσσαλονίκη (Τρίτη), Ηράκλειο (Τετάρτη) κι Αθήνα (Πέμπτη).

Σήμερα Δευτέρα, εξάλλου, το πρωί θα επισκεφθεί διαδοχικά τη λαϊκή αγορά της Περαίας (10.00) και τη Βέροια (12.00).

Ριζικός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές

Στο μεταξύ, ήδη ο κ. Κασσελάκης δίνει στίγμα για την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών και το κόμμα του, στέλνοντας μήνυμα ριζικής ανανέωσης με τον άνθρωπο στο επίκεντρο το οποίο μήνυμα πιστεύει ότι θα έχει βρει «πιστοποίηση εγκυρότητας» από την κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αποφασισμένος αμέσως μετά τις ευρωεκλογές να αρχίσει τη διαδικασία προς το καταστατικό συνέδριο του φθινοπώρου με στόχο να γίνει πράξη ο ριζικός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είχε δεσμευτεί ο Αλέξης Τσίπρας το 2019 αλλά δεν υλοποίησε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη δεν θα είναι ίδιος με το ΣΥΡΙΖΑ του 2015, αλλά, όπως τον οραματίζεται ο πρόεδρός του, μια σύγχρονη Αριστερά με κυβερνησιμότητα που αρμόζει στην εποχή μας, βασισμένη πάντα στις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης.

Η «Προοδευτική Συμμαχία» και η «Σύγχρονη Αριστερά»

Δεν θα πρέπει, μάλιστα, να εκπλαγεί κανείς αν το «Προοδευτική Συμμαχία» στον τίτλο του αντικατασταθεί από το «Σύγχρονη Αριστερά».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επιλέξει τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και για το άνοιγμα του κόμματος με αξιοκρατία σε ανθρώπους που έχουν κολλήσει ένσημα στη ζωή τους.

Καμία διαπραγμάτευση με αρχηγούς άλλων κομμάτων

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει πως δεν θα μπει σε διαδικασία «διαπραγμάτευσης» με αρχηγούς άλλων κομμάτων, αφού, όπως εκτιμά, το δημοκρατικό μέτωπο δεν φτιάχνεται από πάνω, αλλά από την κοινωνία.

Πέρα από το άνοιγμα στη βάση, θα προσκαλέσει έντιμα, ικανά, προβεβλημένα πολιτικά στελέχη του προοδευτικού χώρου, αλλά κι από το συνδικαλισμό, την επιστήμη, τα πανεπιστήμια και τον πολιτισμό να αναλάβουν ενεργώς θέσεις ευθύνης δίπλα του στη διευρυμένη δομή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, έχει ήδη κάνει τις πρώτες επαφές προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ