ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: «Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο»

Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: «Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έντονα αποδοκίμασε σε παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής, ο Νίκος Ανδρουλάκης, το χθεσινό επεισόδιο με τη χειροδικία ανάμεσα στους βουλευτές των «Σπαρτιατών» και της Ελληνικής Λύσης, το οποίο χαρακτήρισε «ημέρα ντροπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο, με βουλευτές να ανταλλάσσουν χυδαίες και ανεπίτρεπτες εκφράσεις εντός αυτής της αίθουσας και να χειροδικούν στο περιστύλιο».

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Βελόπουλο για τις δηλώσεις του να αποφεύγουν να πηγαίνουν στην εκκλησία οι βουλευτές που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξαπέλυσε από την Ολομέλεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατακεραύνωσε και τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε υπόμνημα για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές.

Επίσης καταδίκασε με έντονο τρόπο το χθεσινό επεισόδιο εντός του Κοινοβουλίου, ξυλοδαρμού βουλευτή.

Πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών επιτέθηκε με γροθιές σε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και για όσους παρακινούν για βία εντός των εκκλησιών, αλλά και για τους πολιτικούς αρχηγούς που λειτουργούν ως τροχονόμοι της θρησκείας και λένε ποιοι μπορούν να πάνε στις εκκλησίες και ποιοι όχι” είπε ο κ. Ανδρουλάκης “δείχνοντας” τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης. Προσέθεσε δε, πως η Εκκλησία πρέπει να πάρει θέση για το αν είναι αιρετικό, για κάποια ψηφαλάκια να πλαστογραφεί το επίσημο δόγμα της χριστιανικής πίστης, πουλώντας δήθεν επιστολές του Ιησού.

Επικρίσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για «Σπαρτιάτες»

Εξάλλου, ο κ. Ανδρουλάκης, επέκρινε έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατέθεσε υπόμνημα για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές, αλλά και για τις δηλώσεις του εξαδέλφου Κασσελάκη ότι είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των Σπαρτιατών και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ συνέβαλλε τα μέγιστα για τον αποκλεισμό «του κόμματος περιτυλίγματος της Χρυσής Αυγής».

«Η παρέα του κ. Κασσελάκη δεν σταματάει να μας εκπλήσσει, καθώς ενώ ο ίδιος από την κρουαζιέρα με το σκάφος, μας ενημέρωνε ότι δεν θέλει τις ψήφους των Σπαρτιατών, λίγο μετά ο εξάδελφός του και υποψήφιος ευρωβουλευτής του, μας έλεγε ότι είναι ευπρόσδεκτες». «Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο», σχολίασε.

Αντιπαράθεση Κατρίνη - Χήτα για τη χειροδικία στη Βουλή

Αντιπαράθεση στην Ολομέλεια μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη και της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα με αφορμή τις αναφορές που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με το χθεσινό επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Φλώρου και του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένου αλλά και την απόφαση του Αρείου Πάγου για την απαγόρευση συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές.

Εκτός ευρωεκλογών οι «Σπαρτιάτες»: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα του Βασίλη Στίγκα

Στον απόηχο των κατηγοριών Ανδρουλάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κ. Χήτας, καταλόγισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «εμμονή» και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι παρότι ο κ. Ανδρουλάκης ασχολείται με το επάγγελμα του κ. Βελόπουλου, αυτοί «μιλάνε πολιτικά και δεν τον λένε ανεπάγγελτο».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης με την σειρά του εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί ο κ. Βελόπουλος ενώ μιλά κάθε μέρα στην Ολομέλεια, σήμερα δεν πήρε τον λόγο «να μας πει την πολιτική του άποψη για την απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγορεύει τη συμμετοχή του κόμματος των "Σπαρτιατών" στις επικείμενες εκλογές».

«Αυτό είναι συμπτωματικό ή τυχαίο; Θυμάμαι ότι την προηγούμενη φορά, που δεν είχε πάλι ζητήσει να μιλήσει ήταν όταν στην Ολομέλεια ψηφίζαμε την τροπολογία που απαγορεύει σε κόμματα που σχετίζονται με εγκληματικές οργανώσεις να συμμετέχουν σε εθνικές εκλογές», είπε με νόημα.

«Όσοι νομίζουν ότι μπορεί να δοξαστούν κρυπτόμενοι, να ξέρουν ότι δεν τους παρακολουθούμε μόνο εμείς εδώ και θα τους ξεμπροστιάζουμε πολιτικά, αλλά τους παρακολουθούν οι Έλληνες πολίτες, τους αξιολογούν και έρχεται η ώρα της κρίσης», κατέληξε ο κ. Κατρίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ