ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη για τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο: «Η πρώτη καταγγελία ήρθε μόλις προχθές»

Μενδώνη για τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο: «Η πρώτη καταγγελία ήρθε μόλις προχθές»

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Προειδοποίηση ότι θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια όσοι διαδίδουν ψευδώς ότι αγνοήθηκαν οι καταγγελίες για τον 50χρονο αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο, απηύθυνε από την Βουλή η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία ενημέρωσε ότι η καταγγελία της 18ης Απριλίου ήταν η πρώτη καταγγελία που έφτασε στο υπουργείο. ταυτόχρονα η υπουργός διαβεβαιώνει από το βήμα της Βουλής πως δεν θα μείνει κλειστό το Μουσείο της Νισύρου.

Η κυρία Μενδώνη, ανέφερε πως αμέσως ο συγκεκριμένος αρχαιοφύλακας ετέθη σε αναστολή καθηκόντων και η ίδια διέταξε ΕΔΕ από την αρμόδια γενική διευθύντρια, όταν το θέμα εθίγη κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γ. Νικητιάδη.

«Νομίζω, πως όλοι συμφωνούμε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μην καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις ασελγείς και αποτρόπαιες πράξεις, εφόσον τα πράγματα είναι έτσι όπως καταγγέλλονται» είπε η κυρία Μενδώνη.

Ακολούθως τόνισε ότι επειδή το υπουργείο Πολιτισμού ενδιαφέρεται να μην βρεθεί μείνει κλειστό το αρχαιολογικό μουσείου της Νισύρου ενόψει του καλοκαιριού, έχουν ήδη δοθεί οι απαραίτητες εντολές και διευκολύνσεις στον αρμόδιο έφορο αρχαιοτήτων, ώστε να βρεθεί ο φύλακας ή οι φύλακες, οι οποίοι θα μπορέσουν να το λειτουργήσουν.

«Δεν πρέπει να μείνει κλειστό το Μουσείο, εξαιτίας της συμπεριφοράς αυτού του ανθρώπου, που, σε κάθε περίπτωση, είναι καταδικαστέα» κατέληξε η υπουργός Πολιτισμού.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ