ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικό «σπριντ» μέχρι το Πάσχα - Αντίστροφη μέτρηση για τους Σπαρτιάτες

Κυβερνητικό «σπριντ» μέχρι το Πάσχα - Αντίστροφη μέτρηση για τους Σπαρτιάτες

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στη Ρόδο

Γ.Τ Πρωθυπουργού / ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανάφλεξη στον κομματικό κινητήρα της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να δημιουργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα θα επιχειρήσει να βρεθεί όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά στους πολίτες ώστε να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον για τις κάλπες αλλά και την αίσθηση κρισιμότητας που αυτές έχουν για τα επόμενα τρία χρόνια της Κυβέρνησης.

Ήδη από την Παρασκευή «τρέχει» η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα με επικεφαλής τον Νίκο Παναγιωτόπουλο ο οποίος έχει στο πλευρό του πολύπειρα γαλάζια στελέχη (όπως οι Γ. Σμυρλής, Χ. Χατζηχαραλάμπους, Κ. Κάπη, Μ. Συρεγγέλα, Π. Μαρινάκης και Θ.Νέζης) που κέρδισαν τις εκλογές του Ιουνίου με μία συνταγή η οποία θα ακολουθηθεί και αυτή τη φορά.

Πρωταγωνιστής θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα βρεθεί σε κατάσταση διαρκούς περιοδείας μετά το Πάσχα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ήδη δεν βρίσκεται σε εξέλιξη πλάνο στοχευμένων επισκέψεων του, όπως θα γίνει εμφανές και αυτή την εβδομάδα, μεταξύ άλλων και με την αυριανή επίσκεψη του στην Φθιώτιδα για την παράδοση του Ε65.

Το βάρος στην Οικονομία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελάχιστα θα ασχολείται στις ομιλίες του σε καφέ, πλατείες, αγορές και εγκαίνια έργων στην αντιπολίτευση, αντιθέτως θα ρίχνει το βάρος του στην ακρίβεια και στην οικονομία. Ιδίως σε μία στιγμή που πλησιάζουν γιορτές και καταγράφονται μεγάλες αυξήσεις στο αρνί και στο κατσίκι, αυξήσεις κατά 20% στα πασχαλινά αυγά και πάνω από 12% στο τσουρέκι.

Ο Πρωθυπουργός θα αναγνωρίζει πως ο πληθωρισμός ροκανίζει μεγάλο μέρος των εισοδημάτων των πολιτών με αποτέλεσμα η καλή πορεία της οικονομίας να μην γίνεται αισθητή σε όλους. Θα τονίζει όμως πως μόνο μία ισχυρή ψήφος στη ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί πως η Κυβέρνηση θα μπορέσει να συνεχίσει με ορμή το έργο της και να διεκδικήσει ακόμη περισσότερους πόρους την επομένη των ευρωεκλογών.

Κομβικής σημασίας στη γαλάζια ρητορική είναι και ο ρυθμός απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Ελλάδα υπέβαλε στην ΕΕ το 4ο αίτημα πληρωμής, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, από το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Έως το τέλος Μαρτίου είχαν συμβασιοποιηθεί 287 δάνεια επιχειρήσεων με πολύ χαμηλό επιτόκιο συνολικού ύψους 11,5 δισ. ευρώ και από αυτά περίπου τα μισά, είναι δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός και στην Κυριακάτικη ανάρτησή του χάρη στο νέο αίτημα εκταμίευσης η Ελλάδα πλέον βρίσκεται κοντά στην απορρόφηση σχεδόν του 50% των πόρων του Ταμείου (17,2 δισ. ευρώ από τα συνολικά 36).

Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε απευθείας επικοινωνία με την Πειραιώς και καταστρώνεται το πλάνο επισκέψεων μικτών κλιμακίων Υπουργών, Βουλευτών και Ευρωβουλευτών σε όλη τη χώρα. Για παράδειγμα Υπουργοί όπως οι Βορίδης, Δένδιας και Κυρανάκης δεν αποκλείεται να επισκεφθούν την Βόρεια Ελλάδα ή ο Κυριάκος Πιερρακάκης την Κρήτη…

Αντίστροφη μέτρηση για τους Σπαρτιάτες

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου καλούνται οι δικαστές του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου να ανακοινώσουν την απόφασή τους σχετικά με το ποια κόμματα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές και όλα τα βλέμματα πέφτουν στην απόφαση τους για τους Σπαρτιάτες.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε χρήση του νόμου της περί “αχυρανθρώπων” και κατέθεσε το Σάββατο υπόμνημα με το οποίο παρέχονται όπως λέει, σύμφωνα με τον νόμο, στοιχεία που τεκμηριώνουν τη μη συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανακήρυξη του συνδυασμού του πολιτικού κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, καθώς και οποιουδήποτε άλλου κόμματος αποσκοπεί στην καταστρατήγηση των σχετικών διατάξεων.

Σε δήλωσή του στον Alpha ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Σμυρλής τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε υπόμνημα 200 σελίδων στον Άρειο Πάγο με όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν το γιατί δεν μπορεί το κόμμα των Σπαρτιατών να μετάσχει στις Ευρωεκλογές.

Όπως δήλωσε είναι ένα υπόμνημα προάσπισης της Δημοκρατίας καθώς από το 1974 έως σήμερα η Νέα Δημοκρατία στέκεται αποφασιστικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρεί να υπονομεύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Πρόκειται για “ένα κόμμα -κέλυφος μιας εγκληματικής οργάνωσης που επίσης επί ΝΔ εξαρθρώθηκε και έχει πραγματικό αρχηγό τον καταδικασμένο από την Ελληνική Δικαιοσύνη Ηλία Κασιδιάρη” υπογράμμισε ο κ.Σμυρλής.

Το υπόμνημα της ΝΔ στον Άρειο Πάγο αναπτύσσει ενδελεχώς την αλληλουχία των γεγονότων κατά την προεκλογική περίοδο του 2023, κατά το διάστημα μετά από τις βουλευτικές εκλογές και ενόψει των δημοτικών εκλογών της ίδιας χρονιάς, καθώς και μέχρι σήμερα και επιχειρεί να αναδείξει όπως λένε από την Κυβέρνηση τον ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού ηγέτη του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» από την ημέρα της παροχής στήριξης σε αυτό έως και σήμερα.

Όπως τονίζουν από τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί χρέος του κόμματος να προστατεύεται η Δημοκρατία διαρκώς, κάτι που γίνεται ακόμη πιο εμφανές από το γεγονός πως αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 57 χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών που έφερε την επταετή χούντα στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ