ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το «κεφάλι» Παπανώτα παίζεται στο Εκτελεστικό Γραφείο – Δεν θα είναι υποψήφιος ο Κοτζιάς

ΣΥΡΙΖΑ: Το «κεφάλι» Παπανώτα παίζεται στο Εκτελεστικό Γραφείο – Δεν θα είναι υποψήφιος ο Κοτζιάς
Ο Δημήτρης Παπανώτας, υποψήφιος ευρωβουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Facebook/Dimitris Papanotas

Για διαδικαστικά ζητήματα ενόψει της αυριανής (Παρασκευή) παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στον «Ελληνικό Κόσμο», στις 19.00, αναμενόταν να αναλωνόταν η σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, στις 15.00, παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη που επέστρεψε το πρωί από τις ΗΠΑ.

Η ανακίνηση, ωστόσο, παλαιότερων σεξιστικών δηλώσεων του Δημήτρη Παπανώτα, ο οποίος αναδείχθηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής στις πρόσφατες προκριματικές, δημιουργεί ζήτημα στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία άλλωστε έχει πρωτοστατήσει στο κίνημα «metoo», αλλά και στην ποσόστωση 50-50 στα ψηφοδέλτια και στη στελέχωση των οργάνων.

«Αν ο πρόεδρος είναι άνδρας, ο αντιπρόεδρος πρέπει να είναι γυναίκα. Αν η γραμματέας είναι γυναίκα, ο αναπληρωτής πρέπει να είναι άνδρας και ούτω καθεξής. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρωτοστατεί στο κίνημα κατά της βίας εναντίον των γυναικών;», αναρωτιούνται σε αυτό το πλαίσιο κομματικές πηγές.

Η επανορθωτική δήλωση Παπανώτα μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για τον ίδιο και να παραμείνει στο ευρωψηφοδέλτιο, ωστόσο είναι ουκ ολίγοι οι βουλευτές, τα στελέχη, αλλά και υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ενοχληθεί.

Άγνωστες οι προθέσεις Κασσελάκη

Άγνωστες, πάντως, παραμένουν τη δεδομένη στιγμή οι προθέσεις του κ. Κασσελάκη, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο και για κινήσεις και δηλώσεις στις ΗΠΑ οι οποίες προϊδεάζουν για ιδεολογική στροφή του κόμματος στο συνέδριο του φθινοπώρου προς τα δεξιά.

Στο Εκτελεστικό Γραφείο, επίσης, αναμένεται να επικυρωθούν οι πέντε υποψηφιότητες που θα προτείνει ο πρόεδρος για τη συμπλήρωση του ευρωψηφοδελτίου.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece και παρά σχετικά δημοσιεύματα δεν πρόκειται να είναι ανάμεσά τους ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος μπορεί μέσα στις επόμενες ώρες να προβεί και σε δήλωση περί εργαλειοποίησης του ονόματός του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ