ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι σηματοδοτεί η συνένωση των δικογραφιών για την οπαδική βία - «Ψάχνουν» τυχόν εγκληματική οργάνωση

Τι σηματοδοτεί η συνένωση των δικογραφιών για την οπαδική βία - «Ψάχνουν» τυχόν εγκληματική οργάνωση
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/INTIME NEWS

Μια δοκιμασμένη μεθοδολογία του 2013, η οποία επέφερε αποτέλεσμα, προκειμένου να εντοπιστει ο πυρήνας που παράγει το νοσηρό φαινόμενο της οπαδικής βίας στη χώρα μας θα ακολουθήσει, όπως όλα δείχνουν, η Δικαιοσύνη.

Η μεθοδολογία αυτή δεν είναι άλλη από αυτή που εφαρμόστηκε στην περίπτωση της «Χρυσής Αυγής», όταν με τη συνένωση όλων των δικογραφιών, που ήταν μέχρι τότε "διάσπαρτες" στις κατά τόπους Εισαγγελίες, ολοκληρώθηκε τελικά το «παζλ» μιας εγκληματικής οργάνωσης που είχε συγκεκριμένη δομή και ηγεσία.

Βάσει αυτού του μοντέλου η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα επιχειρήσει αφενός να διακριβώσει εάν πίσω από τα δεκάδες περιστατικά οπαδικής βίας στη χώρα μας κρύβεται κάποια εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή και ηγεσία και σε καταφατική περίπτωση να «ξεσκεπάσει» τα ηγετικά στελέχη της, δηλαδή τους ηθικούς αυτουργούς όσων εγκλημάτων έχουν τελεστεί, μολύνοντας ακόμα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

«Έχουμε εγκληματικές οργανώσεις που πρέπει να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο», δήλωσε άλλωστε εμφατικά χθες μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης με δεδομένες τις ομοιότητες του τρόπου δράσης των λεγόμενων «οπαδικών στρατών» με τα γνωστά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Προς την κατεύθυνση αυτή και με στόχο την κάθαρση από την ύπαρξη τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στο χώρο του αθλητισμού μεταβαίνουν σήμερα, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης ζητώντας εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς.

Επιπλέον οι δυο υπουργοί θα προσκομίσουν και όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση και συσχέτισή τους με σκοπό να διερευνηθεί: Σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις. Ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα. Αν υπάρχουν κάποιοι που με τα όσα υποστηρίζουν δημόσια διαπράττουν αδικήματα διέγερσης σε παράνομες πράξεις.

Ανάμεσα στα στοιχεία που θα προσκομίσουν στην κ. Αδειλίνη οι δύο υπουργοί βρίσκονται δημοσιεύματα, διαδικτυακές συζητήσεις, αναρτήσεις, ανακοινώσεις που τεκμηριώνουν ότι η χουλιγκανική βία έχει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ