ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έλεγχοι και πρόστιμα από το υπουργείο Ανάπτυξης

Έλεγχοι και πρόστιμα από το υπουργείο Ανάπτυξης
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας ΑΠΕ/ΜΠΕ

Μαζικούς ελέγχους ξεκινά από σήμερα Παρασκευή (7/7) το υπουργείο Ανάπτυξης με τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Σκρέκα να αναφέρει πως έχουν επιβληθεί τα πρώτα πρόστιμα.

Όπως είπε στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης επιβλήθηκαν πρόστιμα 1800 ευρώ για προϊόντα που έφεραν «μαϊμού» ένδειξη ΠΟΠ.

«Δυστυχώς συστηματικά οι καταναλωτές ζητούν να αγοράσουν ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα, όπως είναι η φέτα και πολλές φορές τους παραπλανούν και προσφέρουν μη ΠΟΠ προϊόντα», είπε για να προσθέσει πως πέρα από τη ζημιά στον καταναλωτή προκαλείται τεράστια ζημία στη παραγωγική βάση της χώρας στους κτηνοτρόφους αγρότες και τη μεταποίηση.

«Αυτό θα το σταματήσουμε», διαμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και επεσήμανε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να προστατεύσουμε τη παραγωγή και αυτό κάνουμε. Θα προστατευτεί ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος και ο μεταποιητής».

Ο κ. Σκρέκας έκανε γνωστό ακόμη, πως σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας που διέθετε χύμα λάδι παράνομα σε επαναγεμιζόμενες φιάλες επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ, ενώ σε εστιατόριο, επίσης, στο κέντρο της Αθήνας επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παραπλάνηση πελατών καθώς εμφάνισε φέτα ως ΠΟΠ Παρνασσού ενώ δεν ήταν.

Επίσης, ξενοδοχείο και εστιατόριο στην Κυπαρισσία διέθεταν χύμα λάδι και τιμωρήθηκαν με πρόστιμο με 500 ευρώ.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ