ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση ΥΠΕΞ στην Ζαχάροβα: Περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις δίχως ευθύνη της Ελλάδας

Απάντηση ΥΠΕΞ στην Ζαχάροβα: Περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις δίχως ευθύνη της Ελλάδας
Διπλωματικές πηγές απαντούν στις νέες αιχμές της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατά της Αθήνας ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Για περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, με την Ελλάδα να φέρει ουδεμία ευθύνη, κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές στην Αθήνα αναφορικά με τα «πυρά» που εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κατά της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν πως «αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δυστυχώς αποτελούν μία περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη».

Η Μαρία Ζαχάροβα εξαπέλυσε βολές κατά της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την πρόσφατη ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο, κατηγορώντας την Αθήνα για «ένταξη στο αντι-ρωσικό μέτωπο της Δύσης», ενώ παράλληλα μέμφθηκε τον πρωθυπουργό για «σύγκριση των ηρώων του Μεσολογγίου με τους ναζί του τάγματος Αζόφ».

Κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών στη Μόσχα, η Μαρία Ζαχάροβα μίλησε για «μία ακόμη προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών πολιτών στο Ντονμπάς».

Βάσει δημοσιεύματος του πρακτορείου TASS, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ακόμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέφερε «μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών», σημειώνοντας:

«Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια μπήκε στην ίδια μοίρα με εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξήγαγε πόλεμο εναντίον των ίδιων των πολιτών του στο Ντονμπάς για οκτώ χρόνια».

Η ίδια δήλωσε δε ότι «είναι απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το οχυρό του Μεσολογγίου το 1825-1826 να συγκρίνονται με ναζί του τάγματος Αζόφ».

Παράλληλα, η Μαρία Ζαχάροβα επισήμανε πως ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με πολυάριθμες κατηγορίες, η Ρωσία δεν είναι σε θέση να αντικρούσει καθώς όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης «έχουν αποκλειστεί από το χώρο ενημέρωσης της Ελλάδας».

«Τα σχόλια της Ελλάδας συνιστούν επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ