ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αποφάσεις της Εθνικής Τράπεζας για την Εθνική Ασφαλιστική

Οι αποφάσεις της Εθνικής Τράπεζας για την Εθνική Ασφαλιστική
INTIME

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας με στόχο να εξετάσει τις εξελίξεις στο μέτωπο της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Στο πλαίσιο του εκτάκτου συμβουλίου των μελών της διοίκησης της τράπεζας, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και του πλαισίου των συνομιλιών που έχει ξεκινήσει η τράπεζα με τη CVC Capital Partners, μετά και την υποβολή προσφοράς που είχε κατατεθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο δεν πήρε καμία απόφαση αλλά περιορίστηκε να εξετάσει όλες τις παραμέτρους της προσφοράς και των διαβουλεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και θα συνεχιστούν και τις επόμενες τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Η διαδικασία βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο, οπως αναφέρουν αρμοδιες πηγές, καθώς θα πρέπει έως τα μέσα Νοεμβρίου να έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική επιδιώκει να λάβει ένα τίμημα από την CVC, βάσει του οποίου το 100% της ασφαλιστικής θα αποτιμηθεί σε επίπεδα υψηλότερα των 560 εκατ. ευρώ. Η τράπεζα θεωρεί ότι η επίπτωση της πανδημίας στις πωλήσεις και τα μεγέθη της αφορούν κατά κύριο λόγο στο 12μηνο Μάρτιος 2020 με Μάρτιο του 2021.

Υπό το παραπάνω πρίσμα, προτείνει στη CVC να αυξήσει το ύψος του τιμήματος για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής και να μπουν ρήτρες claw-back στη συμφωνία, ώστε να επιστρέφεται μέρος του τιμήματος, στην περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται προκαθορισμένοι στόχοι παραγωγής εργασιών από τα γκισέ της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι ενδεχόμενη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής θα συνοδευτεί από δεκαετή συμφωνία αποκλειστικής διάθεσης προϊόντων της ασφαλιστικής, μέσω του δικτύου της Εθνικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ