ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Λάμπρος Σιαλμάς: Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης ως παράγοντας βιωσιμότητας των επιχειρήσεων

Λάμπρος Σιαλμάς: Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης ως παράγοντας βιωσιμότητας των επιχειρήσεων

O Λάμπρος Σιαλμάς, COO της Novibet

Ο Λάμπρος Σιαλμάς, Chief Operations Officer της Novibet, με κεντρικό ρόλο στην αναπτυξιακή τροχιά της εταιρείας, μοιράζεται εκτενώς τις σκέψεις του σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθούν οι οργανισμοί που έχουν την καινοτομία στον πυρήνα τους και θέλουν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης.

“Στις σύγχρονες επιχειρήσεις, ο βαθμός ενσωμάτωσης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης θα αποτελέσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και σημαντικό παράγοντα για τη βιωσιμότητα τους. Οι επιχειρήσεις που θα καταφέρουν πρώτες να υιοθετήσουν αυτές τις τεχνολογίες, θα εξασφαλίσουν αύξηση παραγωγικότητας, μείωση λειτουργικού κόστους, πιο σωστή και γρήγορη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων αλλά και ένα νέο κανάλι στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων.

Η επιχειρησιακή αριστεία αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς πυλώνες της Novibet. Μέσω του τμήματος ψηφιακού μετασχηματισμού στόχος είναι η ρομποτική αυτοματοποίηση των διαδικασιών, η απλοποίηση των διατμηματικών διαδικασιών και η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στις κρίσιμες δραστηριότητες της εταιρείας. Σε συνεργασία με την τεχνολογική ομάδα έρευνας και ανάπτυξης πάνω σε ζητήματα τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence) και αλγορίθμων μηχανικής μάθησης (machine learning), οι περιοχές μελέτης αποτελούνται από εξατομίκευση περιεχομένου, πρόβλεψη παικτικής δραστηριότητας, βελτιστοποίηση δαπάνης marketing, βελτίωση αλγορίθμων στοιχηματικών αποδόσεων και διαχείρισης ρίσκου αλλά και ευρύτερα στο πεδίο της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης (Generative AI).

Η ταχύτητα με την οποία οι επιχειρήσεις θα καταφέρουν να εντάξουν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, θα αποτελέσει το πιο σημαντικό κριτήριο για την επιτυχία του ψηφιακού τους μετασχηματισμού, αλλά και της ικανότητάς τους να αποτελούν μια «δυναμική επιχείρηση», να διαθέτουν δηλαδή τις δεξιότητες για να απαντήσουν γρήγορα στις τεχνολογικές αλλαγές και στις προσδοκίες των καταναλωτών”.

1713454467225-870924334-2.jpg

Η διαδικτυακή διασκέδαση με την προσωποποιημένη, άμεση και διαδραστική εμπειρία που προσφέρει είναι η κορυφαία επιλογή του κοινού παγκοσμίως. Συμβαδίζοντας με την ανάπτυξη που παρατηρείται διεθνώς, και στην Ελλάδα καταγράφηκε αύξηση 20% της διαδικτυακής ψυχαγωγίας κατά την περσινή χρονιά. Υπό αυτό το πρίσμα η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες για τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του πελάτη, δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους online gaming παρόχους που καινοτομούν. H Novibet, ως κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο του online gaming, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της νέας εποχής υιοθετώντας από πολύ νωρίς τεχνολογίες αιχμής, εισάγοντας τον ψηφιακό βοηθό Novi (ΑΙ chatbot). Ήδη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 το ΑΙ chatbot της Novibet κάνει την διαφορά, συμβάλλοντας στη διαχείριση περισσότερων από 525.000 chats αιτημάτων πελατών, σε 5 γλώσσες εξυπηρέτησης. Στρατηγικός στόχος της Novibet για το υπόλοιπο έτος είναι η πλήρης διασύνδεση του chatbot με τα εσωτερικά συστήματα της εταιρείας, ώστε να προσφέρει στα μέλη της ποιότητα, ταχύτητα και αδιάλειπτη εμπειρία παιχνιδιού και υποστήριξης ανά πάσα στιγμή.

Λάμπρος Σιαλμάς, COO, Novibet