ΧΡΗΜΑ

Σκρέκας: Ίδιες με πέρυσι ή και χαμηλότερες οι τιμές των τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι

Σκρέκας: Ίδιες με πέρυσι ή και χαμηλότερες οι τιμές των τροφίμων για το  πασχαλινό τραπέζι

Πασχαλινό τραπέζι 

pixabay

Για τιμές ίδιες ή και χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι είναι οι τιμές των τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Μάλιστα ο υπουργός ανέφερε ότι το «Καλάθι του Πάσχα» που τίθεται σε ισχύ από αύριο Τετάρτη 24 Απριλίου, έρχεται να συγκρατήσει τις τιμές, διευκρινίζοντας ότι οι καταναλωτές θα δουν για παράδειγμα, στα αμνοερίφια οι τιμές να είναι ίδιες και χαμηλότερες σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

«Άρα, αυτό θα συγκρατήσει σε μεγάλο βαθμό τον πληθωρισμό, θα δώσει τη δυνατότητα σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι μόνο βεβαίως, να μπορέσουν να προμηθευτούν τα βασικά για το πασχαλινό τραπέζι σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Βεβαίως, η προσπάθειά μας δεν μένει μόνο στο θέμα του Καλαθιού.

Έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά παρεμβάσεων, διορθώνοντας αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και διαχρονικές στρεβλώσεις στη λειτουργία του εμπορίου, έτσι ώστε πραγματικά να δούμε σιγά σιγά, όπως και το βλέπουμε, τις τιμές να αποκλιμακώνονται και τον πληθωρισμό να πέφτει. Αλλά έχουμε δρόμο ακόμα, αυτή είναι η πραγματικότητα, ότι τα νοικοκυριά δυσκολεύονται και γι’ αυτό δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις» επισήμανε ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ.

Αναλυτικότερα για τα αμνοερίφια, ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως υπάρχουν πολλές τιμές στην αγορά, το ζητούμενο όμως για την κυβέρνηση είναι στο «Καλάθι του νοικοκυριού» η τιμή στο αρνί να είναι από 10 ευρώ το κιλό και χαμηλότερα.

«Από εκεί και πέρα υπάρχουν προϊόντα για όλα τα βαλάντια και για κάθε είδους καταναλωτή. Ένας καταναλωτής πρέπει να έχει την επιλογή. Εμείς αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, δηλαδή να δώσουμε στα νοικοκυριά την επιλογή να μπορούν να επιλέξουν. Θέλουν να αγοράσουν ένα προϊόν το οποίο να είναι πιο προσιτή τιμή, γιατί δεν μπορούν;

Το καλάθι του νοικοκυριού. Θέλουν να επιλέξουν ένα άλλο προϊόν, το οποίο μπορεί να είναι πιο ακριβό, αλλά να έχει διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά ή τέλος πάντων να τους αρέσει περισσότερο, μπορούν επίσης να το επιλέξουν. Αυτό είναι που πρέπει να διασφαλίσουμε, δηλαδή να υπάρχουν επιλογές ώστε τα νοικοκυριά να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους χωρίς να δυσκολεύονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στα βασικά προϊόντα, όπως είναι το πασχαλινό τσουρέκι, το αρνί και άλλα πασχαλιάτικα, όλα αυτά όπως είναι η φέτα και τα λοιπά, φαίνεται, θα το δούμε βεβαίως στο Καλάθι του Νοικοκυριού που θα ανακοινωθεί αύριο από την κάθε αλυσίδα σουπερμάρκετ, φαίνεται ότι οι τιμές θα είναι οι ίδιες και σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι και χαμηλότερες από το περσινό Πάσχα» είπε ο κ. Σκρέκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ