ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Γιάντσης στο CNN Greece: Μέσα στο 2024 ολοκληρώνονται 40 έργα ψηφιακών τεχνολογιών

Δημήτρης Μαλλάς Δημήτρης Μαλλάς - CNN Greece

Στην πορεία της υλοποίησης των έργων ψηφιακών τεχνολογιών που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης αναφέρθηκε, μιλώντας στο CNN Greece, ο Δημήτρης Γιάντσης, Γενικός Διευθυντής Έργων της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γιάντσης, τα περισσότερα από τα έργα που έχει αναλάβει η ΚτΠ Α.Ε. έχουν ήδη προκηρυχθεί και υλοποιούνται. Το στοίχημα πλέον είναι να ολοκληρωθούν και να τεθούν σε παραγωγική λειτουργία και με την ποιότητα που έχουν προδιαγραφεί μέσα στα χρονικά όρια που ορίζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τον κ. Γιάντση, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα έργα που σχετίζονται με την πολιτική προστασία, ενώ συνολικά μέσα στο 2024 θα προκηρυχθούν περίπου 20 σημαντικά έργα, ένα από τα πιο σημαντικά είναι αυτό που αφορά τον έλεγχο των εμπορευματοκιβωτίων που φθάνουν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο κ. Γιάντσης σημείωσε ακόμη ότι μέσα στο 2023 δόθηκαν σε παραγωγική λειτουργία περισσότερα από 35 έργα, ενώ τη φετινή χρονιά είναι η σειρά ολοκλήρωσης άλλων περίπου 40 έργων. Στα πλέον σημαντικά εξ αυτών περιλαμβάνεται εκείνο που αφορά την απομακρυσμένη εξέταση μαρτύρων που θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία των δικαστηρίων, αλλά και αυτό της διαλειτουργικότητας που αφορά τη διασύνδεση όλων των μητρών και βάσεων δεδομένων του Δημοσίου. Το τελευταίο έργο αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών στις συναλλαγές τους με τους φορείς του Δημοσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ