ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ασθενίδης στο CNN Greece: Τα ψηφιακά έργα που υλοποιούνται θα βοηθήσουν στην αξιοποίηση του ΑΙ

Δημήτρης Μαλλάς Δημήτρης Μαλλάς - CNN Greece

Στην εκτίμηση ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της υλοποίησης των έργων ψηφιακών τεχνολογιών που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης εντός των χρονικών ορίων που έχουν τεθεί προέβη ο Σταύρος Ασθενίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) Α.Ε. μιλώντας στο CNN Greece  στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Ασθενίδης επεσήμανε ότι πρόκειται για μία κρίσιμη καμπή στην υλοποίηση των έργων γιατί είναι ακριβώς η στιγμή που ξεκινάει η ουσιαστική υλοποίηση των έργων που είχαν προκηρυχθεί, ωριμάσει και προκηρυχθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Ερωτώμενος για την τεχνητή νοημοσύνη και την αξιοποίηση της από το ελληνικό Δημόσιο, ο κ. Ασθενίδης επεσήμανε ότι τα έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμής θα αποτελέσουν μία εξαιρετική βάση δεδομένου ότι θα παράγουν τα δεδομένα εκείνα που είναι απαραίτητα για να «τρέξουν» οι εφαρμογές ΑΙ.

Επίσης, αναφέρεται στην πρόκληση της κυβερνοασφάλειας και την ανάγκη να μην εφησυχάζουμε για το συγκεκριμένο θέμα, σπεύδοντας να προσθέσει ότι υπάρχουν έργα που αφορούν την προστασία κρίσιμων υποδομών του ελληνικού Δημοσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ