ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Λαμπρόπουλος στο CNN Greece: Έρχονται νέα επενδυτικά funs με την υποστήριξη της ΕΑΤΕ

Δημήτρης Μαλλάς Δημήτρης Μαλλάς - CNN Greece

Η μεγαλύτερη κλιμάκωση των προσπαθειών για τη δημιουργία νέων funds που θα επενδύσουν σε ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις είναι ο στόχος που έχει θέσει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ). Αυτό ανέφερε ο Χάρης Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος της ΕΑΤΕ μιλώντας στο CNN Greece, στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Λαμπρόπουλος επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί, με τη στήριξη της ΕΑΤΕ, 24 επενδυτικά funds, στα οποία η ΕΑΤΕ έχει επενδύσει 540 εκατ. ευρώ και αυτά έχουν συγκεντρώσει επιπλέον 800 εκατ. ευρώ από ιδιωτικά κεφάλαια. Όπερ σημαίνει ότι τα εν λόγω funds διαχειρίζονται περί τα 1,3 δισ. ευρώ, τα οποία επενδύονται σταδιακά στην ελληνική επιχειρηματικότητα και στο ελληνικό ταλέντο.

Για το 2024, ο στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός των funds να έχει φθάσει στα 35 με τη συνολική συμμετοχή της ΕΑΤΕ να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ και το ύψος των συνολικών κεφαλαίων να φθάσει να κυμαίνεται μεταξύ 2-2,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο, το ενδιαφέρον που υπάρχει είναι έντονο με τον Πρόεδρο της ΕΑΤΕ να αναφέρεται και στην πρόσφατη επανεπιβεβαίωση της συνεργασίας της ΕΑΤΕ με το Mubadala, το επενδυτικό fund του Άμπου Ντάμπι, το οποίο έχει ήδη επενδύσει σε 3 funds που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων της ΕΑΤΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ