ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Απασχόληση συνταξιούχων: 75.000 άτομα έχουν εγγραφεί ήδη στην πλατφόρμα

Απασχόληση συνταξιούχων: 75.000 άτομα έχουν εγγραφεί ήδη στην πλατφόρμα
Pixabay

Για την πλατφόρμα απασχόλησης συνταξιούχων μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου σε συνέντευξη του την Παραδκευή 26/4.

«Παρότι είμαστε μια χώρα στην οποία ακόμα η ανεργία είναι σε υψηλά επίπεδα, αν και έχει μειωθεί θεαματικά τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια στενότητα στην αγορά εργασίας» σημείωσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα βλέπουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που λαμβάνουν σύνταξη θα ήθελαν να εργαστούν».

Όπως διευκρίνισε, αυτό που ίσχυε παλαιότερα ήταν το ότι αν κάποιος συνταξιούχος ήθελε να εργαστεί, ουσιαστικά έχανε το 30% της σύνταξής του (60% με το νόμο Κατρούγκαλου).

Με την τελευταία νομοθετική αλλαγή η σύνταξη των εργαζομένων συνταξιούχων καταβάλλεται χωρίς περικοπή και γίνεται παρακράτηση 10% πάνω στο εισόδημα από απασχόληση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 36.000 εργαζόμενους συνταξιούχους που είχαμε πριν την αλλαγή του νόμου, ήδη στην πλατφόρμα έχουν εγγραφεί σχεδόν 75.000 συνταξιούχοι.

Πρόκειται για ένα μέτρο που βοηθά τους συνταξιούχους να βελτιώσουν το εισόδημα τους αλλά και τη μελλοντική τους σύνταξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ