Ανακοίνωση στήριξης της IAAF για τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών εξέδωσε η ΔΟΕ
Όπως αναμενόταν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή βρίσκεται στο πλευρό της IAAF μετά την χθεσινή απόφαση αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών του στίβου, που δεν μπορούν να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η ΔΟΕ ουσιαστικά «αποδέχθηκε» την εισήγηση της IAAF, ενώ προανήγγειλε περισσότερους ελέγχους στις χώρες που δεν έχουν συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της WADA.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) εκφράζει την ικανοποίησή της και υποστηρίζει την ισχυρή στάση της IAAF απέναντι στο ντόπινγκ. Η στάση της έρχεται σε ισορροπία με την μακροχρόνια πολιτική μη ανοχής που διατηρεί η ΔΟΕ.
Η ΔΟΕ έχει ενημερωθεί για την απόφαση του Συμβουλίου της IAAF και για την αναφορά και τις συστάσεις της ειδικής επιτροπής της IAAF.

(Η ανακοίνωση της ΔΟΕ - Πηγή: IOC)
Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ, σε τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα, τόνισε ότι σέβεται απόλυτα τη στάση της IAAF. Η επιλογή των αθλητών σε οποιαδήποτε διεθνή διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών αγώνων, είναι ένα ζήτημα της σχετικής διεθνούς ομοσπονδίας.
Η ΔΟΕ θα λάβει περισσότερα μέτρα για να διασφαλίσει το επίπεδο των αγώνων για όλους τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η ερχόμενη σύνοδος κορυφής της Τρίτης θα αναφερθεί στις περιπτώσεις των χωρών που δεν έχουν συμμορφωθεί με τη WADA, σε ότι αφορά την μη αποτελεσματική λειτουργία του εθνικού συστήματος αντι-ντόπινγκ».
Agro-Verify: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή - Έρχονται καταγγελίες με ένα «κλικ»
03:00
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου - Αναλυτικά ο «χάρτης» πληρωμών
02:00
Ποια η διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων - Υποχρεώσεις και οδηγίες προς τις επιχειρήσεις
01:00
Σε ισχύ τα νέα όρια συναλλαγών μέσω IRIS - Τι ισχύει για τις εμπορικές πληρωμές
00:30