Eurogroup Live: Η κυβέρνηση δέχθηκε τα προληπτικά μέτρα - Επιστρέφουν τα κλιμάκια

Οι προσδοκίες από όλες τις πλευρές για μία πιθανή συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου είναι ανύπαρκτες και το ζητούμενο πλέον είναι η ύπαρξη μίας πολιτικής συμφωνίας που θα ξεκλειδώσει και τις διαπραγματεύσεις, αλλά και την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα. Την ίδια ώρα φουντώνουν για άλλη μία φορά τα δημοσιεύματα για Grexit αν και πλέον οι υπουργοί της ευρωζώνης πλέον ρίχνουν τους τόνους και μιλούν για προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.
Οι προσδοκίες πάντως παραμένουν περιορισμένες, σε ότι αφορά το ελληνικό ζήτημα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μην υποχωρεί από την απαίτησή του για μέτρα και την ελληνική πλευρά να επιδιώκει την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα το ταχύτερο δυνατόν.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις η Ελλάδα θα αποδεχθεί πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2023, καθώς και προληπτικές δημοσιονομικές παρεμβάσεις (σε αφορολόγητο και συντάξεις) συνολικού ύψους 2% του ΑΕΠ, αν και λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η Γερμανία έριξε κι άλλο τον πήχη των προσδοκιών, καθώς εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν αναμένεται «οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να φθάσουν σε συμφωνία για την Ελλάδα».

Φόρος εισοδήματος: Τι να προσέξετε για την έκπτωση 4% και για την πληρωμή εφάπαξ ή με δόσεις
04:00
Κατώτατος μισθός στα 880 ευρώ: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν
03:00
«Καλάθι του Πάσχα» και «Καλάθι των Νονών»: Πότε τίθενται σε ισχύ
02:00
Αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πού θα κυμανθεί το νέο μισθολόγιο
01:00