Αξιολόγηση και ΕΚΤ συζήτησαν Παυλόπουλος και Κερέ
Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ, δέχθηκε τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Η συζήτηση των κ.κ. Παυλόπουλου και Κερέ, στη 45λεπτη συνάντησή τους, επικεντρώθηκε σε δύο τομείς, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb:
Αφενός στον τομέα της δεύτερης αξιολόγησης και της ανάγκης ολοκλήρωσής της το συντομότερο δυνατόν και αφετέρου στον τομέα της ενίσχυσης των μέσων που διαθέτει η ΕΚΤ προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση στην ευρωζώνη και να θωρακίσει τη συνοχή και την προοπτική της.
Από την πλευρά της ΕΚΤ, μάλλον αισιόδοξη είναι η αίσθηση σχετικά με το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης.
Ωστόσο, τη θέση της Κομισιόν, θα εκφράσει αργότερα σήμερα ο Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος επίσης θα έχει συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο Επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, τη Φορολογία και τα Τελωνεία, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα και θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις 17:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αιγαίο: Πέντε παραβάσεις και τρεις παραβιάσεις την Πέμπτη από τουρκικά αεροσκάφη
19:43
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντηση με Μητσοτάκη και Μίραν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
19:35
Επιστροφή ενοικίου: Νέες πληρωμές σε επιπλέον 6,7 χιλιάδες δικαιούχους
19:32
«Η Κύπρος προσβλέπει στην ένταξή της στη ζώνη Σένγκεν το 2026», δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης
19:24