ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η παραίτηση Μουζάλα είναι επιβεβλημένη»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η παραίτηση Μουζάλα είναι επιβεβλημένη»
EUROKINISSI/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Την παραίτηση του κ. Μουζάλα ζήτησε από χθες η ΝΔ, η αλήθεια είναι σε πιο χαμηλούς τόνους αλλά σήμερα στη Συγγρού το κλίμα έχει γίνει πιο επιθετικό.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα χαρακτήρισε επιβεβλημένη την παραίτηση κάνοντας λόγο για μεγάλο ατόπημα, ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

«Εδώ που έχουμε φτάσει η παραίτηση Μουζάλα είναι επιβεβλημένη. Ο κ. Μουζάλας προέβη σε ένα μεγάλο ατόπημα. Στην πολιτική αυτά που λέμε οφείλουν να έχουν και επιπτώσεις. Η κυβέρνηση να δώσει λύση μέσα στην ημέρα. Δεν μπορεί το θέμα να σέρνεται» τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που αντίκρισε χθες στην Ειδομένη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση την οποία χαρακτήρισε για ανικανότητα ενώ είναι χαρακτηριστικό πως κάλεσε τον κ. Μουζάλα να παραιτηθεί , όχι μόνο για τα όσα είπε για τα Σκόπια χθες, αλλά και για τη μέχρι τώρα διαχείριση της κυβέρνησης στο προσφυγικό.

Ο κ. Πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μια «παντελώς αναποτελεσματική, αμήχανη και μοιραία» κυβέρνηση η οποία έδειξε τεράστια ανεπάρκεια. Μάλιστα υπενθύμισε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, την τεράστια καθυστέρηση στην ταυτοποίηση και τη δημιουργία hot spot, την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στον διαχωρισμό των προσφύγων από τους οικονομικούς μετανάστες, ενώ έκανε λόγο για αδυναμία να προχωρήσει σε μια αποτρεπτική πολιτική.

«Η κατάληξη της τραγικής ανεπάρκειας είναι η απουσία της κυβέρνησης από το κολαστήριο στην Ειδομένη» τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας πως αν η κυβέρνηση δεν ήθελε κρατική δομή στην Ειδομένη θα έπρεπε να αποτρέψει τους χιλιάδες ανθρώπους να πάνε εκεί.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αύριο θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που του είχε θέσει η ΝΔ στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, ενώ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις αποφάσεις της αυριανής Συνόδου Κορυφής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ