Γιούνκερ: Θα συνεργαστώ με τους αυστριακούς ακροδεξιούς, όπως συνεργάζομαι με τον Καμμένο
Μία δήλωση που θα σχολιαστεί εντόνως έκανε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ερωτώμενος για τη νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε στην Αυστρία με την συμμετοχή του ακροδεξιού κόμματος FPO και αν θα μπορέσει να συνεργαστεί μαζί της ο πρόεδρος της Ε.Ε. απάντησε: «συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα, με τα ακροδεξιά κόμματα της Βουλγαρίας, της Σλοβενίας και αλλού, γιατί μεγαλοποιείτε το θέμα της Αυστρίας και εθελοτυφλείτε όταν πρόκειται για άλλες περιπτώσεις;»
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε να μην υπάρξει καμία «προκατάληψη» αναφορικά με την αυστριακή κυβέρνηση υπό τον Σεμπάστιαν Κουρτς. «Αυτή η κυβέρνηση πήρε θέση πολύ καθαρά υπέρ της Ευρώπης κι αυτό είναι που μετράει για εμένα», επέμεινε ο Γιούνκερ.
Αρνήθηκε να κάνει ακόμη και το «παραμικρό σχόλιο για τη κυβέρνηση που σχηματίστηκε» καθώς, όπως είπε, είναι «εναντίον κάθε προκατάληψης».
«Θα κρίνουμε την αυστριακή κυβέρνηση, όπως όλες τις κυβερνήσεις, από τις πράξεις της», πάντως «το κυβερνητικό πρόγραμμα μας βρίσκει σύμφωνους σχεδόν κατά 100%», είπε ο Γιούνκερ.
Η νέα κυβέρνηση της Αυστρίας ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά της τη Δευτερά, μετά την ορκωμοσία της. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς παραχώρησε τρία σημαντικότατα υπουργεία στους εταίρους του, αυτά των Εσωτερικών, Εξωτερικών και Άμυνας.
Σε ισχύ τα νέα όρια συναλλαγών μέσω IRIS - Τι ισχύει για τις εμπορικές πληρωμές
00:30
Η ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν αλλάζει κάτι για τον Τραμπ, λένε οι ΗΠΑ
23:57
Το Ιράν ανέστειλε 800 εκτελέσεις που ήταν προγραμματισμένες για χθες, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
23:48
Βενεζουέλα: Η Ροντρίγκεζ προωθεί μεταρρυθμίσεις στο πετρέλαιο και άνοιγμα σε ξένες επενδύσεις
23:36