Γαλλία: 33 παιδιά δηλητηριάστηκαν σε θερινή κατασκήνωση
Τριάντα πέντε άνθρωποι, εκ των οποίων 33 παιδιά ηλικίας από 6 μέχρι 14 ετών, έπαθαν τροφική δηλητηρίαση σε θερινή κατασκήνωση στο Οκέν, στην περιφέρεια των Άνω Πυρηναίων, όπως έγινε γνωστό από τις γαλλικέςς αρχές.
Όλοι οι ασθενείς δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από μέλη της Samu, της υπηρεσίας άμεσης επέμβασης, ανέφερε η αντινομάρχης Μιριέλ Πορτεούς, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση της υγείας τους εξελίσσεται καλά.
Το επεισόδιο σημειώθηκε μετά το τελευταίο γεύμα της τελευταίας ημέρας των διακοπών των παιδιών που επρόκειτο σήμερα να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Στην κατασκήνωση φιλοξενούνταν συνολικά 72 παιδιά.
Γύρω στις 22.30 το βράδυ, οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης κάλεσαν τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας αναφέροντας ότι τα παιδιά υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση. Η αντινομάρχης είπε ότι διενεργείται έρευνα αλλά από τα δείγματα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα δεν έχει διαπιστωθεί κάποια έλλειψη στον τομέα της υγιεινής στην κατασκήνωση.
Τι σημαίνει στην πράξη να είσαι ο καλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα;
15:31
«Συναγερμός» για την εξαφάνιση 70χρονου στο Ηράκλειο - Δεν επέστρεψε στην οικία του
15:23
Χρυσοχοΐδης: Δεν δικαιολογείται η συνέχιση των αγροτικών μπλόκων - Θα εφαρμοστεί ο νόμος
15:23
Ένα κύμα ψύχους στην ΕΕ εκτόξευσε την τιμή του φυσικού αερίου - Άλμα 20%
15:14