ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Έκρηξη σε τρένο που μετέφερε προπάνιο

Βουλγαρία: Έκρηξη σε τρένο που μετέφερε προπάνιο
Φωτογραφία αρχείου Twitter

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 25 τραυματίστηκαν όταν εκτροχιάστηκε και εξερράγη το πρωί του Σαββάτου, ένα φορτηγό τρένο που μετέφερε προπάνιο- βουτάνιο στην επαρχία Σούμεν της βορειοανατολικής Βουλγαρίας.

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά έχουν καταστραφεί και 20 γειτονικά κτίρια στο χωριό Χιτρίνο, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.

"Σίγουρα θα υπάρξουν και άλλα θύματα", δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος επισκέφθηκε το χωριό, που βρίσκεται περίπου 280 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Σόφια και όπου κατοικούν περίπου 800 άνθρωποι.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε προς το μεσημέρι, όπου περίπου 110 πυροσβέστες και 40 διασώστες αναζητούσαν επιζώντες στα ερείπια των κατεστραμμένων κτιρίων. "Δύο εκρήξεις έχουν προκαλέσει σοβαρή πυρκαγιά και κατέστρεψαν τουλάχιστον 20 κτίρια. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες... πολλοί υπέστησαν εγκαύματα", δήλωσε και ο υπουργός Εσωτερικών Γκεόργκι Κοστόφ.

Ο Μπορίσοφ μάλιστα κάλεσε τους κατοίκους της Σούμεν να δώσουν αίμα στο τοπικό νοσοκομείο όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ