Η γαλλόφωνη Βαλλονία υπερψήφισε τη συμφωνία CETA

Το περιφερειακό Κοινοβούλιο της γαλλόφωνης Βαλονίας ψήφισε την Παρασκευή (28/10) υπέρ της συμφωνίας εμπορίου ΕΕ-Καναδά, λύνοντας το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί μετά τις αντιδράσεις εναντίον της που κινδύνευαν να βυθίσουν τη συμφωνία στο σύνολό της.
Οι βουλευτές της Βαλονίας, που ήταν σημαιοφόροι της αντιπολίτευσης στην Γενική Συμφωνία Οικονομικών κι Εμπορίου (CETA), υπερψήφισαν το νέο αναθεωρημένο κείμενο με 58 ψήφους υπέρ και πέντε κατά.
Όπως αναφέρεται και στο ΑΠΕ, στο σύνολό τους οι 28 κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ υποστηρίζουν την υπογραφή της CETA, της οποίας οι υπέρμαχοι υποστηρίζουν ότι θα αυξήσει κατά 20% το εμπόριο, όμως η κεντρική κυβέρνηση του Βελγίου δεν είχε κατορθώσει έως σήμερα να δώσει την συγκατάθεσή της επειδή όφειλε να έχει εγκριθεί το κείμενο από τις ομόσπονδες περιφέρειες.

Ανυποχώρητη η Τουρκία - Παραμένει σταθερή σε πάγιες θέσεις
13:08
Επίτιμος δημότης της πόλης του Παρισιού ανακηρύχθηκε ο Ιμάμογλου
13:05
«November 1963»: Ο Ρόμπερτ Καρλάιλ και ο Τζέφερσον Γουάιτ στο καστ της ταινίας για τον Κένεντι
12:54
Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, Χρήστος Παπαδημητρίου
12:50