Πολύνεκρη επίθεση τζιχαντιστών σε τουριστικό θέρετρο

Πολύνεκρη επίθεση ενόπλων πραγματοποιήθηκετο απόγευμα σε τουριστικό θέρετρο στην Ακτή Ελεφαντοστού. O ως τώρα απολογισμός είναι 14 νεκροί πολίτες και δύο στρατιώτες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας.
Η επίθεση έγινε από ομάδα ενόπλων που εισέβαλε σε δύο ξενοδοχεία και άρχισε να πυροβολεί προς κάθε κατεύθυνση. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNΝ, υπήρξε ανταπάντηση των αρχών ασφαλείας.
Η αστυνομία πραγματοποίησε εκκαθαριστικες επιχειρήσεις στα δύο ξενοδοχεία.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση δήλωσε πως στους νεκρούς περιλαμβάνονται πέντε άντρες, πέντε γυναίκες και ένα παιδί.
To τουριστικό θέρετρο Grand Bassam, όπου έγινε η επίθεση, βρίσκεται 40 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Αμπιτζάν και είναι μια περιοχή με πολλές παραλίες, καφετέριες και εστιατόρια στα οποία συχνάζουν δυτικοί πολίτες.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου δύο μήνες μετά από εκείνη που είχαν κάνει ισλαμιστές σε ξενοδοχείο στη γειτονική Μπουρκίνα Φάσο.

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 11 Απριλίου
05:00
Τι να προσέξετε για την έκπτωση 4% και για την πληρωμή εφάπαξ ή με δόσεις στον φόρο εισοδήματος
04:00
Youth Pass: Πώς θα κάνετε αίτηση - Μέχρι πότε θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα
03:00
Ρεύμα: Σε εφαρμογή το θερινό ωράριο - Πότε ισχύουν οι μειωμένες χρεώσεις
02:00