ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2016: Συνταγή για αρνάκι αρωματικό στο φούρνο

Πάσχα 2016: Συνταγή για αρνάκι αρωματικό στο φούρνο
Πασχαλινό τραπέζι (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI / ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Την Κυριακή του Πάσχα μπορεί παραδοσιακά σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα να ψήνουμε τον οβελία, όμως για τους «επαναστάτες» η Ελένη Ψυχούλη προτείνει μια εναλλακτική συνταγή για να απολαύσουμε το καθιερωμένο αρνάκι.

Τα αρωματικά βότανα καθώς και τα λαχανικά που περιλαμβάνονται στη συνταγή, την οποία μοιράζεται μέσω του CNN Greece η Ελένη Ψυχούλη, δίνουν στο αρνάκι μια ξεχωριστή γεύση και πλούσια αρώματα, κάνοντας το πιάτο μοναδικό και απολαυστικό!

Αρνάκι αρωματικό στο φούρνο

Υλικά

1 ½ κιλό αρνάκι (το μπούτι και τη σπάλα)

1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

1 πορτοκάλι κομμένο στα τέσσερα

Μερικά κλωναράκια θυμάρι και δεντρολίβανο

1 ποτήρι γλυκό κρασί σαμιώτικο

4 καρότα κομμένα σε ροδέλες

500 γρ. μικρές πατατούλες

300 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στα δύο

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα το αρνάκι και το βάζουμε στο ταψί. Το αλείφουμε καλά με το μείγμα των μπαχαρικών και την πάπρικα. Γύρω του απλώνουμε τα λαχανικά.

Αλατοπιπερώνουμε, και με τα χέρια μας τα ανακατεύουμε ώστε να διαποτιστούν ομοιόμορφα με τα αρωματικά, το κρασί και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα, γυρίζοντας συχνά το κρέας και τα λαχανικά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.