ΕΛΛΑΔΑ

Προχωρά η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Προχωρά η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
CNN Greece

Με απίστευτα γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ιδιωτικά κεφάλαια και το οποίο θα διατεθεί το ελληνικό δημόσιο.

Το CNN Greece έγινε αυτόπτης μάρτυρας της υλοποίησης του οράματος του Ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, την ανάπλαση δηλαδή του Φαληρικού Δέλτα.

DSC 1996

Πηγή: CNN Greece

Εκεί, συνομιλήσαμε με τον Δημήτρη Πρωτοψάλτου, Διοικητικό Διευθυντή του ΚΠΙΣΝ όπου και μάθαμε τις καινοτομίες της Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

DSC 2083

Πηγή: CNN Greece

Τελευταίας τεχνολογίας μουσικό στούντιο, σπάνια Βιβλία αλλά και τμήμα ερευνητικής βιβλιοθήκης είναι μερικά στοιχεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη το μεγαλύτερο έργο που κατασκευάζεται στη χώρα.
Λίγες ημέρες αργότερα, βρεθήκαμε και πάλι στο ΚΠΙΣΝ για να καταγράψουμε το νέο κέντρο επισκεπτών.

DSC 2001

Πηγή: CNN Greece

Από το σημείο στο οποίο βρίσκεται το παρατηρητήριο, το κοινό μπορεί να παρακολουθεί από απόσταση αναπνοής την εξέλιξη του έργου αλλά και να πάρει μια μικρή γεύση της έκτασης του έργου.

DSC 1997

Πηγή: CNN Greece

Εκεί, ο επισκέπτης με θέα το ΚΠΙΣΝ θα απολαύσει την ανάγνωση ενός βιβλίου καθώς υπάρχει μόνιμη μικρή βιβλιοθήκη όπως και διάφορες – κατά καιρούς- εκδηλώσεις.

DSC 2000

Πηγή: CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ