ΕΛΛΑΔΑ

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο πιλότων του ελικοπτέρου που συνετρίβη

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο πιλότων του ελικοπτέρου που συνετρίβη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη στην Κίναρο.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ ανήκουν στον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου. Πραμένει αγνοούμενος ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης.

Στις έρευνες που ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη, συμμετέχουν πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το στίγμα από το ελικόπτερο στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου, χάθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Τα συντρίμμια του βρέθηκαν λίγο μετά τις 8 το πρωί.

Οι δύο σοροί βρέθηκαν στην πλαγιά της απόκρημνης περιοχής της Κινάρου σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.

Το ελικόπτερο είναι τύπου Agusta Bell και είχε απονηωθεί από τη φραγάτα "Νικηφόρος Φωκάς".

kynaros copy


Σε συνέντευξη Τύπου, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της πτώσης αλλά και τα ονόματα των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση το ελικόπτερο Augusta Bell επιχειρούσε στο πλαίσιο άσκησης χαμηλή πτήση για τον εντοπισμό αντικειμένων εδάφους. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το ελικόπτερο προσέκρουσε σε βράχο ύψους 200 μέτρων που υπάρχει στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο Augusta Bell που έπεσε ήταν αυτό στο επεισόδιο των Ιμίων, καθώς τα συγκεκριμένα ελικόπτερα θεωρούνται από τα καλύτερα που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Περίεργο παιχνίδι με τουρκικές ΝΟΤΑΜ

Εν τω μεταξύ, από το πρωί, εξελίχθηκε ένα περίεργο παιχνίδι με έκδοση ΝΟΤΑΜ από την Τουρκία με τις οποίες αμφισβητεί τη δυνατότητα των ελληνικών Αρχών να επιχειρούν στην περιοχή.
Είχαν προηγηθεί 4 τουρκικές ΝΟΤΑΜ με τις οποίες αποκρούσει 3 ελληνικές που αφορούν δεσμεύσεις περιοχών για ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ