H Χιροσίμα ζητά να μείνουν τα Pokemon μακριά από το μνημείο θυμάτων
Η πόλη της Χιροσίμα στην Ιαπωνία ζήτησε από τους δημιουργούς του Pokemon Go να κρατήσουν τα ψηφιακά τέρατα μακριά από το μνημείο των θυμάτων της ατομικής βόμβας.
Η Χιροσίμα επιθυμεί τα τερατάκια να απομακρυνθούν από την περιοχή μέχρι τις 6 Αυγούστου, την ημέρα επετείου του βομβαρδισμού το 1945.
Το αίτημα αυτό έρχεται λίγες ημέρες μετά την διατύπωση αντίστοιχου αιτήματος από τους διαχειριστές των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Φουκουσίμα.
Το νέο viral παιχνίδι έκανε πρεμιέρα στην Ιαπωνία την περασμένη Παρασκευή.
Με την χρήση της κάμερας ενός smartphone εμφανίζονται ψηφιακοί χαρακτήρες στον πραγματικό κόσμο και οι παίκτες πρέπει να πάνε στα «Pokestops» για να τους πιάσουν και στην συνέχεια μπορούν να τους εκπαιδεύσουν σε «γυμναστήρια».
Σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια για smartphone, το Pokemon Go απαιτεί από τους παίκτες να βγουν από το σπίτι και να περιηγηθούν σε διάφορα μέρη για να τα πιάσουν, με τις επίσημες αρχές να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πρόσβαση περιοχών για λόγους ευαισθησίας ή ασφαλείας.
Το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στις ΗΠΑ επίσης ζήτησε από τους επισκέπτες του να μην παίζουν το παιχνίδι εκεί, αφού είναι «εξαιρετικά ανάρμοστο», ενώ το Άουσβιτς, όπου εκατομμύρια άνθρωποι εκτελέστηκαν από τους Ναζί, απαγόρευσε το παιχνίδι.
Το Πάρκο Ειρήνης της Χιροσίμα, που περιλαμβάνει το μνημείο κι ένα μουσείο αφιερωμένο στα 140.000 θύματα της πρώτης ατομικής επίθεσης, βρίσκεται σε μια μεγάλη και ήσυχη περιοχή σε μια κατά τα άλλα πυκνοκατοικημένη πόλη.
Εκεί, υπάρχουν 30 Pokestops στο πάρκο και τρία «γυμναστήρια», όπου οι παίκτες μπορούν να «πολεμήσουν» με Pokemon άλλων παικτών.
Μέρη που δεν πρέπει να παίξεις Pokemon Go
Τα ναρκοπέδια της Βοσνίας: Οι Αρχές προειδοποίησαν ότι δεν αξίζει να ρισκάρει κανείς τη ζωή του για να πιάσει ψηφιακά όντα κοντά στα ναρκοπέδια που έχουν απομείνει από τον πόλεμο που ακολούθησε την διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας.
Πυρηνικές εγκαταστάσεις: Οι διαχειριστές των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Φουκουσίμα που καταστράφηκαν από το τσουνάμι του 2011, ζήτησε από την εταιρία που δημιούργησε το παιχνίδι να κρατήσει τα τέρατα μακριά από την ακόμη μολυσμένη περιοχή με ραδιενέργεια. Στις ΗΠΑ, δύο έφηβοι εισήλθαν παράνομα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Ράγες τρένων: Η διαχειρίστρια εταιρία των τρένων της Μεγάλης Βρετανίας χρειάστηκε να προβεί σε προειδοποίηση υπενθυμίζοντας ότι οι ράγες τρένων είναι μια πολύ κακή επιλογή για να παίξει κανείς το παιχνίδι. Στην Ιαπωνία οι σταθμοί τρένων επίσης επιθυμούν να μην εμφανίζονται Pokemon, υπό τον φόβο ότι οι απορροφημένοι παίκτες ενδεχομένως να πέσουν στις ράγες
Δικαστήρια: Στην Ιαπωνία, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ζήτησε από την εταιρία που δημιούργησε το παιχνίδι να εξαιρέσει τις δικαστικές αίθουσες αναφέροντας ότι είναι ανάρμοστο να παίζεται το παιχνίδι εκεί.
Δρόμοι: Έπειτα από ένα περιστατικό με άνδρα να ορμά καταμεσής του οδοστρώματος ενώ έπαιζε το παιχνίδι, οι αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσαν: «Δεν μας νοιάζει πόσο σπάνια είναι τα Pokemon, δεν αξίζει να χάσετε τη ζωή σας».
Στρατιωτικές περιοχές της Ινδονησίας: Ενδεχομένως να πρέπει να φανείτε ατρόμητοι για να «τα πιάσετε όλα», όπως η καταπάτηση επικίνδυνων στρατιωτικών περιοχών ήταν υπερβολή ακόμη και για έναν Γάλλο «κυνηγό» στην Ινδονησία.
Συνεντεύξεις Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ: Μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνες, όμως υπάρχει πάντα το ρίσκο μιας ντροπιαστικής αναφοράς μπροστά στα ΜΜΕ από τον εκπρόσωπο Τύπου που σας εγκαλεί επειδή παίζετε το παιχνίδι για να ξεπεράσετε την ανία που σας προκαλούν τα λεγόμενά του.