Τσακαλώτος: Έντιμος συμβιβασμός με τους δανειστές
Η Ελλάδα θέλει να βάλει ένα τέλος στο αδιέξοδο με τους δανειστές, μέσω ενός «έντιμου συμβιβασμού», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Με δηλώσεις του στο Reuters ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι αναμένει μία συμφωνία, η οποία θα συνεπάγεται την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έως την άνοιξη του 2017, επιτρέποντας στην Ελλάδα να βγει δοκιμαστικά στις αγορές εντός του ίδιου έτους.
«Η ελληνική έκφραση είναι να "βάλουμε νερό στο κρασί μας". Δεν είναι έκφραση που μου αρέσει γιατί δεν θα ήθελα το κρασί μου νερωμένο, αλλά ξέρετε τι εννοώ, να φτάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, εκτίμησε ο ίδιος, μπορούν να απειλήσουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και μπορεί να δώσει επιπλέον βάση στην άποψη ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τους πολίτες της.
«Δεν μπορώ να δω τη λογική του να επιστρέψουμε πίσω στην αβεβαιότητα και την καθυστέρηση», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.
Σε ισχύ τα νέα όρια συναλλαγών μέσω IRIS - Τι ισχύει για τις εμπορικές πληρωμές
00:30
Η ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν αλλάζει κάτι για τον Τραμπ, λένε οι ΗΠΑ
23:57
Το Ιράν ανέστειλε 800 εκτελέσεις που ήταν προγραμματισμένες για χθες, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
23:48
Βενεζουέλα: Η Ροντρίγκεζ προωθεί μεταρρυθμίσεις στο πετρέλαιο και άνοιγμα σε ξένες επενδύσεις
23:36