Στο ΔΝΤ προσφεύγει η Αίγυπτος για οικονομική βοήθεια
Κοντά σε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκεται η Αίγυπτος, αναφορικά με ένα πρόγραμμα δανεισμού, που θα την βοηθήσει τόσο ως προς την κάλυψη του χρηματοδοτικού της κενού, όσο και ως προς την σταθεροποίηση των αγορών.
Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, Σερίφ Ισμαήλ, ζήτησε από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και τον υπουργό Οικονομικών να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο του ΔΝΤ που θα επισκεφθεί την Αίγυπτο τις επόμενες ημέρες.
Έπειτα από μια πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας με το ΔΝΤ αλλά και του προγράμματος στήριξης, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η διεθνής εμπιστοσύνη στην αιγυπτιακή οικονομία.
Στόχος της Αιγύπτου είναι να εξασφαλίσει στήριξη ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, για τουλάχιστον τρία χρόνια. «Προσφεύγουμε στο ΔΝΤ, γιατί το δημόσιο έλλειμμα είναι πολύ υψηλό, μεταξύ 11-13% τα τελευταία έξι χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Αμρ ελ Γκαρχι.
Στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον υποδέχθηκαν θετικά το αίτημα της Αιγύπτου, λέγοντας ότι θα στείλουν κλιμάκιο στη χώρα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Λαβρόφ: «Η Μόσχα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται με το Ιράν» - Τι είπε για την Ουκρανία
14:32
Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε σορός άνδρα κοντά σε εμπορικό κέντρο - Φωτογραφίες από το σημείο (pics)
14:20
Σε εξέλιξη η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στην Καρδίτσα - Αποφασίζουν για κλιμάκωση στα μπλόκα
14:15
Χρυσός στα 5.000 δολάρια και ασήμι στα 100 δολάρια - Το σενάριο του «εθνικισμού» στους πόρους
14:14