ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Δίκτυο διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε η αστυνομία

Γερμανία: Δίκτυο διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε η αστυνομία

1.000 αστυνομικοί και δέκα εισαγγελείς έλαβαν μέρος στις έρευνες οι οποίες διενεργήθηκαν σε 101 κτήρια

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δίκτυο διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε η αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ευρεία επιχείρηση σε οκτώ ομόσπονδα κρατίδια στη Γερμανία και συνέλαβε δέκα υπόπτους, οι οποίοι φέρονται να πωλούσαν άδειες παραμονής σε εύπορους Άραβες και Κινέζους.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Ντίσελντορφ και την Ομοσπονδιακή Αστυνομική Διεύθυνση, 1.000 αστυνομικοί και δέκα εισαγγελείς έλαβαν μέρος στις έρευνες οι οποίες διενεργήθηκαν σε 101 κτήρια στην Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, το Σλέσβιγκ-Χολστάιν, την Έσση, την Ρηνανία-Παλατινάτο, την Βάδη-Βυρτεμβέργη, το Βερολίνο και την Βαυαρία. Η διεθνής συμμορία διακινητών «πολυτελείας» εκτιμάται ότι πωλούσε σε εύπορους Άραβες και Κινέζους άδειες παραμονής στην Γερμανία, έναντι ακόμη και 350.000 ευρώ, εκμεταλλευόμενη τους ειδικούς κανόνες που ισχύουν για εξειδικευμένο προσωπικό από το εξωτερικό.

Όπως μεταδίδει η BILD, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 350 τέτοιες συναλλαγές, με αντάλλαγμα πενταψήφια και εξαψήφια ποσά, ενώ υπάρχουν υποψίες για δωροδοκία υπαλλήλων των υπηρεσιών μετανάστευσης και για εμπλοκή δικηγορικών γραφείων στο κύκλωμα. Ήδη μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται δύο δικηγόροι από την Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, όπου θεωρείται ότι βρισκόταν το επίκεντρο της δράσης της συμμορίας.

Σύμφωνα με την έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας κατά του Εγκλήματος (ΒΚΑ), το 2022 καταγράφηκαν 5.000 περιπτώσεις διακίνησης αλλοδαπών, κατά 30% περισσότερες από το προηγούμενο έτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ